Apunts en calent

Els estralls de la glòria nacional: els apunts en calent del Barça-Valladolid

El Barça sua la cansalada per superar el Valladolid i fer bona la derrota de l'Atlètic de Madrid

2 min
Messi intenta progressar, rodejat de rivals, al partit contra el Valladolid.

BarcelonaFutbol imperfecte per decidir. Dembélé acaba contracte el 2022 i, amb Neymar movent agenda per intentar tornar al costat de Messi, segur que serà un dels temes calents dels pròxims mesos en clau mercato. Mentrestant, però, el francès va fent en la seva millor temporada des que el Barça va gastar-se un ronyó per fitxar-lo. Fiable físicament i reconvertit en ariet mòbil, contra el Valladolid va fallar les passades de rigor de cada partit. Però la seva heterodòxia va servir un gol agònic per donar un impuls la Lliga a falta de nou jornades. La seva rematada tobogan després d'un cop de cap d'Araujo, amb la pilota lliscant del genoll a la bota i de la bota a la xarxa, és or pur i homenatja el futbol genuí i imperfecte que s'aprèn als patis i als carrers.

Els estralls de la glòria nacional. Entre la millor actuació del Barça a la Lliga aquesta temporada i una de les pitjors primeres parts de l'era Koeman hi ha hagut una aturada de seleccions. Sí, el tradicional parèntesi en què els futbolistes surten de la bombolla dels seus clubs i, després de molts minuts i molts quilòmetres a canvi de la glòria nacional, tornen a la dinàmica habitual per afrontar el tram decisiu del curs. Els blaugranes, que tenen la Lliga i la Copa a les seves mans, van acusar contra el Valladolid, un equip que lluita per mantenir la categoria, la complicitat perduda a causa del calendari. Tenen quatre dies i escaig per recuperar les constants de cara al clàssic.

Jaime Latre, un stopper més. Que Griezmann veiés la primera targeta groga del partit minuts després d'haver rebut impunement un cop de colze a la cara mostra el tipus d'arbitratge que Jaime Latre va fer al Camp Nou. L'erràtic criteri disciplinari del col·legiat aragonès va provocar que De Jong i Messi, apercebuts de sanció, arronsessin la cama cada cop que hi havia risc d'amonestació. Però gairebé més desesperant que aquest no deixar-ne passar ni una constant a l'hora de castigar infraccions va ser el posicionament de l'àrbitre en les jugades d'atac estàtic. En accions en què el Barça patia per trobar espais contra un rival tancat, Latre va molestar fins al punt de frustrar línies de passada amb la seva mala lectura.

Ni tan sols amb el VAR. Tot i la derrota del seu equip, l'exculer Masip s'hauria merescut l'últim punt d'aquests apunts –quin tros de partit que va fer– si el duo arbitral no hagués arrodonit la seva desencertada actuació amb dues decisions que van aixecar les ires del Valladolid i causaran tot tipus de crítiques a Madrid, on hi ha els altres dos competidors per la Lliga. Dues interpretacions que, honestament, van ajudar el Barça a resoldre la papereta en una mala nit. La primera, unes mans de Jordi Alba dins de l'àrea amb 0-0 al marcador que podrien haver sigut penal perfectament. I la segona, l'expulsió rigorosa d'Óscar Plano quan intentava frenar una progressió de Dembélé. Segur que hi haurà qui dirà que ja es nota el retorn de Laporta als passadissos...

stats