Eurobàsquet femení
Esports 30/06/2013

La selecció espanyola derrota França (70-69) i es proclama campiona de l'Eurobàsquet Femení

Les noies de Lucas Mondelo han anat per davant durant pràcticament tot el partit. Alba Torrens (21 punts) i Sancho Lyttle (20) han sigut les més decisives

N.a.
1 min
La selecció espanyola, campiona de l'Eurobàsquet femení

BarcelonaLa selecció espanyola és campiona d'Europa. L'equip que entrena el català Lucas Mondelo es penjarà la medalla d'or a l'Eurobàsquet Femení després de vèncer França (70-69) en una final emocionant i molt igualada. El bronze ha sigut per a Turquia, que ha derrotat Sèrbia en la final de consolació (71-92).

La mallorquina Alba Torrens, amb 21 punts i 4 assistències, ha sigut la màxima anotadora del combinat espanyol. El seu atreviment ha desencallat Espanya en alguns atacs. L'aportació de Sancho Lyttle sota cistella, amb 20 punts i 11 rebots, també ha sigut decisiva. La pivot ha sigut escollida MVP del torneig.

La selecció espanyola ha començat amb molta força el primer quart (21-12) i fins i tot ha arribat a tenir una renda de 12 punts a l'inici del segon quart. La resposta francesa, liderada pel poder anotador de Sandrine Gruda (25 p.), ha deixat el marcador molt igualat al descans (36-35). L'intercanvi de cistelles s'ha mantingut en la segona meitat i França fins i tot s'ha posat per davant en l'electrònic (48-51). Però l'esforç defensiu espanyol ha frenat l'ímpetu francès i ha permès la selecció espanyola afrontar els últims minuts amb avantatge. Una última cistella de Sancho Lyttle ha deixat Espanya tres punts per sobre a falta de 7 segons. Un mal atac francès, bloquejat per una intensa defensa de les noies de Mondelo, ha impedit un triple que hauria forçat la pròrroga i ha donat el triomf a Espanya.

El millor 5 inicial de l'Eurobàsquet té dues jugadores de la selecció espanyola: Sancho Lyttle i Alba Torrens. Comparteixen premi amb les franceses Céline Dumerc i Isabelle Yacoubou, a més de la sueca Frida Eldebrink.

stats