Espanyol
Esports 07/08/2021

L'Espanyol perd als penals l'últim amistós abans d'iniciar la Lliga (0-0, 4-2)

Els pericos cauen contra el Fiorentina en un partit d'homenatge a Dani Jarque i Davide Astori

Joan Carol
Víctor Gómez, de vermell, al partit contra la Fiorentina.

BarcelonaA una setmana per al debut a la Lliga, l'Espanyol ha jugat l'últim partit de pretemporada. Els de Vicente Moreno tornen a la màxima categoria estatal després d'un curs a Segona que ha servit per recuperar les bones sensacions l'RCDE Stadium. El partit entre l’Espanyol i el Fiorentina s'ha disputat en un ambient benèfic, la Unbeatables Cup, que dona suport a la investigació de miocardiopaties i ha sigut un homenatge a Dani Jarque i Davide Astori.

Vicente Moreno ha plantat el que apunta a ser l'11 que jugarà el primer partit de Lliga, amb les baixes d'Óscar Gil i Javi Puado, que tornaran del Japó amb la plata olímpica. El lloc del primer al lateral l'ha ocupat Víctor Gómez, amb Miguelón encara lesionat. Sota els pals, Diego López ha demostrat que manté l'alt nivell tot i la seva edat aturant un potent xut després d'una magnífica jugada de Dusan Vlahovic, jove talent serbi que l'Inter té entre cella i cella si, finalment, Lukaku marxa al Chelsea.

En la línia defensiva, Sergi Gómez ha format parella de centrals amb Cabrera i Adrià Pedrosa s'ha fet seu el lateral esquerre. Sense estar gaire exigits en defensa, han pogut treballar la sortida de pilota.

El mig del camp s'ha mantingut fins al minut 56, quan han arribat els primers canvis. Sergi Darder i David López han ocupat el doble pivot, amb Óscar Melendo a la mitja punta. Wu Lei per l'esquerra i Embarba per la dreta han format la línia de tres per darrere del punta. En un partit amb pocs atacs, Wu Lei al minut 12 ha tingut una de les poques arrancades en transició dels pericos, frenada amb contundència per la defensa de la Fiore. El mateix xinès ha tingut la millor ocasió dels pericos, amb una rematada des de l'àrea petita al minut 72 que ha sortit molt per sobre del travesser.

Amb els canvis de la segona part, Nico Melamed, Fran Mérida i Keidi Bare han passat a ocupar el mig del camp. Amb aquesta permuta, Moreno ha fet mostra de la polivalència dels seus jugadors a l'endarrerir David López a la posició de central per compartir eix de la defensa amb Cabrera.

Els pocs aficionats que han ocupat l'Estadi Artemio Franchi han vist el perill de Raúl de Tomás. El madrileny segueix sent la màxima arma ofensiva de l'Espanyol i tot i no haver marcat. Ha sigut la gran amenaça de la porteria de Dragowski; especialment en els últims minuts, quan els dos equips, intentant evitar la tanda de penals, s'han bolcat a l’atac.

Amb un 0-0 a l'acabar els 90 minuts, la tanda de penals ha començat de la pitjor manera. Embarba ha fallat el primer penal i Vlahovic ha enganyat Diego López per posar la Fiore al davant tot i ser el segon equip a tirar. El jove Gori Gracia s'ha atrevit a llançar i, amb només dinou anys, ha fet un llançament excel·lent. Mérida ha vist com Dragowski li aturava el penal i amb aquestes dues errades l'Espanyol ha acabat perdent el partit.