Esports 06/05/2018

David Gallego: "El mèrit és dels jugadors, que creuen en aquesta idea i s'han alliberat"

El tècnic explica que l'àrbitre l'ha expulsat "per haver-li fet una observació sobre el joc sense insults"

Roger Requena
2 min
David Gallego dona indicacions en l'estrena de l'Espanyol al Wanda Metropolitano

BarcelonaDavid Gallego ha elogiat un cop més l'evolució del seu equip després de vèncer al Wanda Metropolitano. El tècnic interí de l'Espanyol ha celebrat la forma fins i tot per davant del resultat. "El més important és com ho hem fet: iniciant el joc des de darrere, treballant molt bé en defensa, sòlids, i amb encert en atac". Gallego, en un exercici d'humilitat, ha derivat la responsabilitat del triomf en els jugadors: "No hi ha gaire mèrit de l'entrenador, hem fet tres sessions de treball tàctic en dues setmanes. És més mèrit dels jugadors, que creuen en aquesta idea i s'han alliberat".

Gallego ha destacat l'encert en les "vigilàncies" dels atacants de l'Atlètic com un dels aspectes fonamentals del partit. "Han entès molt bé les situacions del partit, també que calia tenir la pilota per generar avantatges". Sobre la seva expulsió al descans, ha explicat que li ha fet "una observació del joc sense insults ni faltes de respecte" a l'àrbitre per una acció sobre Víctor Sánchez al final del primer temps. "És una pena per a mi, que em perdo un partit i me'n queden dos a Primera". El càstig a Gallego podria ser més gran si es demostra que s'ha comunicat des de la llotja amb la banqueta: "Un està tan ficat en que pot fer coses per l'equip que pot equivocar-se. Ho he fet sense maldat, en un moment de passió, per ajudar l'Espanyol. Si m'he equivocat, doncs m'he equivocat".

El tècnic interí també s'ha referit a tres noms propis. De Gerard Moreno, a qui ha canviat a vuit minuts pel final, ha dit: "S'ha canviat ell. Ha arribat al descans amb molèsties al genoll i no ha volgut arriscar-se a tenir una lesió. Ha marxat perquè no podia més". Sobre Pau López, que podria haver jugat l'últim partit amb l'Espanyol, ha explicat que "és un gran professional que ha defensat la samarreta quan li ha tocat; només en puc dir elogis". Finalment, també ha tingut bones paraules per a Melendo, l'autor del primer gol: "El coneixem tots, et dona molta possessió, trenca moltes línies. Li falta acostar-se a l'àrea i tenir més arribada. S'està iniciant com un molt bon jugador de futur a l'Espanyol".

stats