10/02/2013

Un escenari estrany al torneig de la regularitat

3 min
RECANVI  La baixa per lesió del migcampista egarenc Xavi Hernández la podria cobrir Thiago contra el Getafe.

BarcelonaEl Camp Nou s'ha fet un fart de veure partits últimament en horaris estranys. Ronaldinho va marcar un gol espectacular contra el Sevilla el dia del seu debut en Lliga passada la 1 de la matinada en aquell famós partit que va començar a les 00.05 i en què la directiva de Joan Laporta va donar gaspatxo als aficionats. Quan José Mourinho va posar el dit a l'ull a Tito Vilanova també era de matinada, amb un partit que va començar a dos quarts d'onze de la nit. Avui el Barça juga a les 12 del migdia contra el Getafe en el primer partit dels blaugranes en aquesta franja horària imposada per potenciar el mercat asiàtic. El Camp Nou no vivia un partit de Lliga en sessió matinal des dels anys 60.

L'horari ha acabat de convertir el partit d'avui en un duel estrany, marcat per condicionants complicats com una setmana en què Roura no ha pogut disposar de tots els jugadors gairebé mai per culpa de les seleccions, amb molts jugadors jugant un partit dur a Qatar dimecres, amb la baixa de l'omnipresent Xavi i un horari diferent. Un partit estrany, amb l'entorn pendent de l'eterna rivalitat amb el Madrid per afers periodístics.

Roura admetia ahir: "Aquest horari altera la rutina normal d'un partit nostre pel canvi d'horari. Hem cregut convenient després de parlar amb els metges i amb els preparadors físics concentrar-nos aquest dissabte per sopar de manera adequada, esmorzar a l'hora correcta... és un horari diferent, però ho serà per als dos equips. Més enllà d'aquestes petites variacions, crec i espero que no alterarà res més. És cert que sempre ens entrenem a aquesta hora, però no és el mateix entrenar que competir. Intentarem, per la nostra banda, que la gent surti amb la màxima intensitat possible. És un partit que té molts condicionants molt perillosos que hem de controlar: l'horari, els partits de seleccions..."

El duel amb el Getafe és tan estrany que fins i tot no el podrà jugar Xavi, un dels homes més regulars de l'equip. Xavi va patir contra el València un trencament del bíceps femoral de la cama dreta que el tindrà en el dic sec uns quinze dies i es perdrà el partit en què s'intentarà seduir el públic xinès, un públic que celebra aquests dies l'arribada del nou any (aquest any s'entra a l'Any de la Serp). Així, els capitans dels dos equips saltaran al terreny de joc amb dues nenes que lluiran samarretes commemoratives d'una efemèride que pot restar audiència televisiva al duel del Camp Nou, ja que l'any nou se sol celebrar en família.

Rotacions

La baixa del jugador vallesà la podria cobrir Thiago. El cos tècnic blaugrana, de fet, ha treballat fort aquests dies per veure com han tornat els jugadors de les seleccions i determinar quins acumulen més cansament, un fet que obre la porta a rotacions. Alexis i Villa podrien jugar de sortida per Pedro i Iniesta, i Adriano podria rellevar Jordi Alba al lateral esquerre. Altres possibles canvis podrien ser els de Song o Sergio Busquets al doble pivot i Mascherano o Piqué a l'eix de la defensa. Song, però, ha tingut algunes molèsties aquesta setmana i no va poder jugar amb la seva selecció un partit amistós a Tanzània.

Jordi Roura i Tito Vilanova -que treballa cada dia des de la distància com va confirmar ahir el mateix Roura- afronten el duel preocupats, ja que interpreten que el duel contra un Getafe que mai ha guanyat al Camp Nou és d'aquells partits en què la relaxació pot ser el pitjor enemic. Amb l'Atlètic de Madrid de Simeone a 9 punts i el Reial Madrid de Mourinho encara més lluny, el Barça manté el control absolut de la situació, però en les últimes setmanes ha encaixat alguns empats, com els de Copa amb el Màlaga i el Madrid, o aquell de València, que, sense preocupar gaire, han sigut un senyal d'alerta.

El Getafe ha arrencat dos empats en les últimes cinc temporades al Camp Nou i el seu entrenador, Luis García Plaza, ja ha deixat clar que no tenen res a perdre malgrat les nombroses baixes que presenten: no han entrat a la llista el porter Miguel Ángel Moyà ni el defensa Rafael López, mentre que Juan Valera, Juan Rodríguez, Xavi Torres, Mané i Lafita no poden ser a Barcelona per lesió. Ara bé, l'equip madrileny podrà disposar de Pedro León, que s'ha recuperat d'una lesió al genoll dret.

"El Getafe és un equip que a l'estadi sempre ens ha costat una mica. És un equip defensiu que treballa bé al darrere, és solidari... Aquesta setmana, parlant amb el Tito, hem comentat la dificultat que té aquest partit. És un partit de Lliga més, com tots, però hem d'intentar jugar-lo amb intensitat i tirar-lo endavant", segons Jordi Roura.

L'objectiu del Barça és clar. Que el partit d'avui es recordi per l'horari i no pel dia en què el Getafe va donar la sorpresa.

stats