OPINIÓ
Esports 17/02/2012

Un equip parit per superar els reptes

Roger Grimau
2 min
Tot i la defensa de Mohamed Kone, Marcelinho Huertas troba espai per completar la passada.

Tots són a l'hotel de concentració i tu et lleves a casa, amb la teva família, i pots abstreure't una mica de la pressió i els nervis d'una competició tan apassionant com la Copa. Hi ha molts ulls posats en els jugadors aquesta última setmana, a l'hotel hi ha molt moviment, aficionats que busquen el seu autògraf, premsa, agents i un munt de persones que envolten el torneig. Els jugadors del Barça Regal han pogut ser a casa amb les seves famílies i seguir les rutines establertes per a qualsevol altre partit. És cert que obrir la competició costa. Si n'ets l'amfitrió i et consideren el màxim favorit, una mica més.

Guanyar en aquestes condicions en què es troba el Barça Regal és més difícil que arribant a la Copa per la porta de darrere i a última hora, però aquest és un grup apassionat pels reptes i ara en té un de molt bonic amb la història.

El Barça lluita contra la història i els tòpics (l'amfitrió no guanya des del 2001 i cap equip ha guanyat tres vegades seguides amb el format de final a vuit). Aquest conjunt està parit per superar reptes i es creix quan les coses semblen més difícils. L'equip treballa amb els objectius clars de guanyar-ho tot, com no podria ser d'una altra manera sent un club tan gran, però mai visualitza la victòria abans de tenir-la, es va marcant petits objectius que, encadenats, arriben a la victòria final. Un atac, una defensa, un rebot, un quart.... Així fins a guanyar un, dos, i tres partits.

El treball tècnic, tàctic i físic que minuciosament ha estat pensat i treballat durant l'estiu pel cos tècnic fa que durant alguns partits (lesions a banda) es perdi una mica l'espurna i l'alegria en el joc, com a conseqüència de les càrregues d'entrenament, però, per contra, fa que l'equip arribi en plenes facultats físiques i mentals als moments claus.

En l'esport actual l' scouting esdevé un element clau, i aquí el Barça té un punt a favor. A la Copa -en què per guanyar has de jugar tres partits en tres o quatre dies- saber com juga el teu adversari, localitzar els seus punts forts i atacar les seves debilitats és molt important i contraresta el cansament de tres partits en tres dies. El treball del Xavi, l'Íñigo, el David i l'Agus analitzant partits a la matinada és el primer pas per dissenyar l'estratègia del partit que es jugarà l'endemà. L'equip està acostumat a preparar partits d'un dia per l'altre, un cop més fonamental en competicions com la Copa o la final four . Tots els jugadors són molt bons, però si a més tenen molta informació del seu rival, les possibilitats d'èxit augmenten exponencialment.

stats