Barça
Esports 08/06/2013

Xavi: "No pot ser que un club gran jugui com el Madrid de Mourinho"

El migcampista del Barça és el protagonista d'una entrevista que publica el diari 'Sport'

Efe
2 min

BarcelonaEl migcampista del Barcelona Xavi Hernández ha comentat que "no pot ser que un club gran jugui com el Reial Madrid de José Mourinho", una cosa que també ha extrapolat al futbol desplegat pel Chelsea o el Manchester City.

"No vull que la gent pensi que sempre ataco Mourinho perquè no és la meva intenció, però és evident que no m'agrada el futbol que planteja al camp", ha dit en una entrevista que avui publica el diari 'Sport'. Per contra, recorda el futbol que signava l'anomenat Reial Madrid dels galàctics. "Em feia ràbia veure'ls jugar així perquè tenien una idea i un concepte. Zidane, Roberto Carlos... Eren increïbles", ha dit.

"Dominaven tots els aspectes del joc. Havies de rendir-te a l'evidència i reconèixer que eren millors. Com el Madrid de la Quinta del Buitre, un altre equipàs, una filosofia de joc clara, sense fissures", ha indicat.

Xavi Hernández ha recordat que el Madrid de Mourinho "no té res d'això" i "no ha deixat un llegat per al futur". Per contra, el Barça no ha canviat la seva manera de jugar des de fa dues dècades.

"No deixem el camp sec perquè es jugui en un patatar ni donem 30.000 puntades de peu, ni intentem escalfar un partit. No ho fèiem ni quan el Madrid ens passava per damunt. Hem guanyat, hem perdut, hem empatat, però sempre amb una mateixa filosofia del joc. El resultat és impostor. Hi ha alguna cosa més enllà de guanyar o perdre", ha insistit.

Pel que fa al Barça actual, Xavi Hernández ha dit que se'n riu quan sent parlar del canvi de cicle dels blaugranes. "Tardarà encara molt (...) El que és clar és que tots aquells a qui se'ls omple la boca amb la fi de cicle és gent que no vol el Barça", ha insistit.

Pel que fa al seu futur, Xavi, de 33 anys, ha assegurat que es troba bé i vol seguir "donant guerra" uns quants anys més. "Fa ja tres o quatre anys que sento això de dosificar-me", ha indicat.

stats