Publicitat
Publicitat

Un entrenador de la Lliga de futbol provarà les Google Glass durant un partit d'aquesta jornada

Es tracta d'una iniciativa pionera al món que permetrà al tècnic disposar de les estadístiques del seu equip i el rival durant el matx

Les Google Glass, les ulleres de realitat augmentada de Google, s'introduiran aquest cap de setmana, per primer cop, a un partit de futbol, i ho faran a la lliga espanyola. La Lliga de Futbol Professional (LFP) i Mediapro han arribat a un acord que permetrà a l'entrenador d'un equip de primera divisió –encara no s'ha anunciat quin– utilitzar aquest dispositiu durant el partit que disputi el seu equip durant la jornada d'aquest cap de setmana i accedir així a una aplicació que ofereix dades estadístiques en temps real. Segons informa Mediapro en un comunicat, es tracta d'una iniciativa "pionera al món" que contribuirà a situar el futbol espanyol "a l'avantguarda tecnològica".

Aquesta aplicació, desenvolupada expressament per a les Google Glass per la LFP, Mediapro i la Universitat Catòlica de Múrica (UCAM), utilitza les dades del sistema d'estadístiques Mediacoach, que permet a l'equip tècnic obtenir i analitzar dades dels partits en directe. "L'objectiu de l'aplicació és que els entrenadors i tècnics de tots els equips de futbol de la LFP tinguin accés a una sèrie d'estadístiques seleccionades sobre un partit en temps real, sense que es perdi de vista el joc en cap moment", diu Mediapro, que destaca que es tracta de l'eina "més avançada" d'anàlisi del futbol de tot el món.

Precisament, aquesta setmana les Google Glass es van utilitzar també en un partit de l'Eurolliga de bàsquet. En aquest cas, Marcelinho Huertas, del Futbol Club Barcelona, i Andrés Nocioni, del Laboral Kutxa, les van portar abans i després del partit, però durant el matx van ser membres dels equips tècnics dels dos equips els que se les van posar. A més, un dels àrbitres de l'enfrontament també va utilitzar les ulleres durant el paritt.