COPA DEL REI
Esports 27/03/2012

20.000 entrades per al Barça a la final de Copa

Aquest divendres es posarà en marxa a través de la web oficial del Barça el procés de sol·licitud de les localitats de què disposa el club per a la final, que seran exclusivament per als socis blaugranes.

Toni Padilla
2 min
20.000 entrades per al Barça a la final de Copa

BARCELONA.El Barça disposarà de vint mil entrades per a la final de Copa del Rei contra l'Athletic Club del 25 de maig a l'estadi Vicente Calderón de Madrid, un recinte esportiu amb capacitat per a 54.851 espectadors. La seu de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) de Las Rozas va ser l'escenari ahir de la reunió en què els representants blaugranes i els de l'Athletic van aconseguir que els organitzadors es reservessin per a ells 10.000 entrades, una xifra inferior a la que volien inicialment els dirigents de la RFEF. Les tres parts també van acordar ahir que l'horari de la final sigui a les 10 de la nit, amb els bascos actuant com a locals, ja que aquesta entitat es va fundar abans i es va optar per aplicar un criteri d'antiguitat.

El preu de les entrades variarà entre 60 i 250 euros i cada club finalista es queda amb un total de 20.000 entrades. La resta, unes 10.000, quedaran a disposició de la RFEF, que ha indicat que no es posaran entrades a la venda, ja que els clubs seran els que definiran el criteri per al repartiment entre els socis. Malgrat que l'estadi pot acollir 54.851 espectadors, es treballa sobre un total de 50.000 entrades, ja que alguns espais del camp es destinaran a un perímetre de seguretat entre les aficions i a la zona de premsa, ja que caldrà ampliar l'actual del Vicente Calderón.

Les sol·licituds, divendres

El Barça ja va comunicar ahir que aquest divendres a les 10 hores es posarà en marxa a través de la web oficial del club el procés de sol·licitud de les localitats. El procés, exclusiu per als socis, estarà obert fins al 4 d'abril a les 19 hores. En cas que hi hagi més sol·licituds que entrades disponibles, el dimarts 10 d'abril es farà un sorteig a les 10 del matí davant de notari en un acte públic a les instal·lacions del club. Entre el dia 10 i el dia 12 d'abril el club comunicaria als agraciats com recollir les entrades.

L'any passat, quan la final de Copa es va jugar a Mestalla entre el Barça i el Madrid, els socis barcelonistes van demanar un total de 72.767 entrades per assistir a la final de València, quan el club disposava d'un total de 13.406 entrades. El Barça, doncs, va fer un sorteig per decidir els afortunats. El 2009, quan la final va ser entre el Barça i l'Athletic Club, també va caldre fer sorteig. Llavors el Barça va disposar de 18.800 entrades. Caldrà veure també quantes entrades es reserva el club per als seus compromisos. El 2009 van ser 3.700 i la temporada passada 3.000.

Els dos finalistes també van acordar que el dia abans de la final es farà un entrenament oficial al Calderón. La final estarà precedida d'actuacions musicals des que s'obrin les portes de l'estadi.

stats