07/04/2012

Els dubtes del madridisme

2 min
Els dubtes del madridisme

Un dels principals arguments que utilitzen els detractors del bàsquet és que l'únic que val la pena d'aquest esport de la cistella és mirar els dos últims minuts de partit, que és quan s'acaba decidint el guanyador. Més o menys es podria extrapolar aquesta idea al món del futbol. Però en lloc dels dos últims minuts, l'últim mes i mig de competició. A un equip com el Barça no se li pot exigir guanyar tots els títols cada any, però sí que arribi a aquest punt de la temporada amb opcions de guanyar-ho tot. I un cop més, Guardiola i els seus jugadors ho han aconseguit. I un cop més, l'etern rival no.

El Barça, que ja ha guanyat tres títols aquesta temporada, encara opta als altres tres que disputa: finalista de Copa, semifinalista de Champions i segon a la Lliga, a una distància complicada però no impossible. Passi el que passi, la temporada ja és un èxit. Però a més, si d'una cosa estic convençut és que aquesta plantilla està preparada i ideada per a aquests moments. Ara és quan surt la mentalitat guanyadora. Ara és quan ningú s'amaga i tots se senten útils. Perquè també ho han estat durant tota la temporada.

I dos d'aquests títols que queden, te'ls jugaràs segurament contra el Madrid. Un equip que també té estrelles mundials que saben estar a l'altura en aquests moments. Però també és cert que no han estat tan útils durant tota la temporada. Mourinho ha confiat en un grup reduït de jugadors i hem de veure si ara que el calendari fa pujada respon tota la plantilla. I sobretot, ara és quan no t'ha de tremolar el pols. Ara és quan saps que Navarro no fallarà els tirs lliures. Que Messi marcarà el penal. Que Guardiola encertarà amb la titularitat de Cuenca.

En canvi, el madridisme té dubtes. Perquè José Mourinho té dubtes. Perquè el trivot que va posar al mig del camp del Madrigal tothom el té a la retina. I la cortina de fum que va intentar col·locar amb la llei del silenci no ha acabat de funcionar.

Queden quinze dies per al clàssic del Camp Nou i tots sabem com jugarà el Barça contra el Madrid. I ens agrada. Però ningú sap com jugaran els de Mourinho. O sí? Tots ho tenim clar també, oi?

stats