Barça

El ‘dream team’ dels grans oblidats culers

Manuel Tomás i Frederic Porta han presentat el seu llibre

Un conserge, un guia de visites turístiques, un encarregat de material i una telefonista. El dream team blaugrana de Manuel Tomás no està format per jugadors sinó per empleats del Barça. “Els treballadors del club no han tingut mai el reconeixement que es mereixen. La història del Barça no l’han escrit només Kubala, Samitier, Cruyff i Messi sinó també la seva gent, que s’hi ha deixat la pell”, diu l’autor de Barça inèdit, un llibre editat per Córner que recull 800 anècdotes que ajuden a entendre el club.

“Manuel Tomás cuida cada petit record del Barça com si fos seu. Sense memòria no som ningú i per aquest club ha passat molta gent que mereix que se li tregui la pols. Hi ha molts exemples de dignitat”, opina Frederic Porta, coautor del llibre.

“Google ens ha atrofiat la memòria”

“No és un llibre més, és un llibre especial de gent que encara es creu el seu ofici. El Barça té un relat i ara també una marca. El Madrid, en canvi, no té relat. Revisar el relat culer és sinònim de grandesa i riquesa”, explica Ramon Besa . El redactor en cap del diari El País va ser l’encarregat de conduir la presentació del llibre. “Google ens ha atrofiat la memòria i ara hi ha molts llibres conjunturals sobre l’èxit del Barça, però aquesta és una obra de consulta per buscar informació i contrastar-la”, afegeix.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF