12/03/2013

El discurs fresc de Piqué activa el barcelonisme

2 min

Sant Joan Despí.Emocionat, clar i sincer. I optimista. I motivador. La roda de premsa de Gerard Piqué va ser com un discurs abans de saltar al terreny de joc, com una crida al barcelonisme més somiador, el més apassionat, citant-lo aquest vespre a les 20.45 hores per ajudar l'equip a aixecar l'eliminatòria contra el Milan. "Sento que passarem", va ser el primer que va respondre el defensa. La qualitat i ambició de la plantilla, el crèdit aconseguit en les últimes quatre temporades i mitja i el fet de jugar sobre la catifa verda del Camp Nou van ser els arguments exposats pel central blaugrana per demanar confiança en la remuntada contra els italians. "Tot i que en les últimes setmanes se'ns ha criticat, aquest equip respondrà. No valen excuses, no val parlar de nervi o frescor", va dir per continuar.

Piqué va negar que l'equip estigui enfadat amb la reacció de l'entorn després dels mals resultats i va deixar clar que es buscarà la classificació per satisfacció i no per reivindicar-se de res "ni fer callar boques". "La temporada està sent brillant -va afirmar, abans d'iniciar un repàs a la història del club-. Després de 90 anys de guanyar alguna Lliga va arribar Johan Cruyff i va canviar la història i la mentalitat del club. Vam passar anys d'aquella manera i després Rijkaard i Guardiola van tornar a canviar-nos la mentalitat. Fa ben poc celebràvem com bojos un gol de xilena de Rivaldo que ens classificava per jugar a Europa. Crec que en els últims cinc anys ens hem guanyat que es confiï en nosaltres".

Potser sense voler-ho, potser intencionadament, Piqué va exercir de líder i va alimentar les esperances de l'afició, a qui va exigir fe. "Necessitem 90.000 persones que creguin que passarem. Qui pensi que no ho farem, que doni el carnet a algun amic o familiar, o que deixi el seient lliure", va demanar, assumint, però, tota la responsabilitat. "Hem d'enganxar l'afició des del primer minut".

Piqué va tirar de passió en el seu discurs, però té clar que caldrà ser racional al camp per evitar encaixar un gol que "penalitzaria molt" i obligaria el Barça a fer-ne quatre. "Els jugadors ja sabem quan toca jugar amb el cap i quan amb el cor". Si ho han de fer sobre un 3-4-3 o un 4-3-3 és indiferent per a Piqué.

stats