FI DE LA TEMPORADA AL BARÇA
Esports 27/06/2011

Els diners anglesos, claus en el mercat de fitxatges del Barça

El Liverpool s'ha sumat al Chelsea, l'Arsenal i el United. Tots els clubs grans del futbol anglès s'han interessat de manera més o menys oberta per aconseguir els serveis de Thiago Alcántara.

Toni Padilla
3 min
Els diners anglesos, claus en el mercat de fitxatges del Barça

BARCELONA.La gran actuació de Thiago Alcántara a la fase final de l'Eurocopa sub-21 ha canviat del tot els plans de la secretaria tècnica blaugrana. Si abans de la cita es tenia clar que es podien aconseguir uns 10 o 15 milions d'euros amb un traspàs amb dret a repesca del jugador d'origen brasiler, ara tot és diferent. Thiago insisteix a quedar-se al Barça. I al migcampista li han sorgit nous pretendents, disposats a pagar molts més diners. Un escenari que el Barça valora amb calma, per la qual cosa parlarà aquesta setmana amb el jugador, que ja ha tornat a casa.

El fill de l'internacional brasiler Mazinho, però, ja hi ha dit la seva, fins i tot abans d'aterrar, i ha deixat ben clar que no vol abandonar la disciplina blaugrana. "No vull marxar del Barça", ha declarat al diari portuguès A Bola . Thiago sap que ara té una posició de força perquè ha enamorat tot Europa amb el seu joc. També sap que Guardiola l'ha cuidat molt, i que si ha entrat a la llista de jugadors que poden ser transferits és per una simple qüestió econòmica. Per tant, demanarà poder seguir al club per intentar guanyar-se els minuts. Thiago és feliç a Barcelona i no pensa a marxar. Si toca fer-ho, però, té clar que el destí seria la Premier League anglesa. I en terres angleses, són molts els que volen veure'l jugar amb els seus colors.

La gran actuació de Thiago en terres daneses ha provocat una seqüència de fets amb un marcat accent britànic. El Chelsea s'ha interessat obertament per aconseguir els seus serveis, ja que el nou tècnic, André Villas-Boas, vol apostar per gent de toc, com ell, al mig del camp. Els blues serien ara mateix els que anirien més forts per poder aconseguir els seus serveis, i la possibilitat de jugar a Stamford Bridge no desagrada al jugador si li toca fer les maletes.

L'Arsenal, que ja el tenia controlat des de fa anys gràcies a la feina dels seus observadors, també vol estudiar el nou escenari. Inicialment havia posat els ulls en diferents jugadors en què invertir, si els tocava vendre Cesc, però la possibilitat de negociar per fitxar Thiago -dins de l'operació pel maresmenc- guanya pes de mica en mica. Per estil de joc, Thiago Alcántara encaixa en la proposta de joc d'Arsène Wenger, que és qui tindrà l'última paraula.

I altres grans clubs anglesos també s'han sumat a la llista de pretendents de Thiago. El Manchester United ha sondejat l'ambient perquè busca joves talents que, amb el pas del temps, puguin esdevenir els successors de Paul Scholes. I el Liverpool, que ja fa anys que aposta per l'estil del Barça en categories inferiors amb tècnics com Josep Segura, amb passat a La Masia, ha preguntat tant per Thiago com per Jeffren. Tot Europa sap que el Barça estaria disposat a deixar marxar el seu jugador després de les informacions dels últims dies. Però el Barça sap que les condicions han canviat i poden jugar a favor dels seus interessos.

Ara mateix, el Barça segueix disposat a vendre Thiago, però la xifra que n'espera aconseguir és més alta. Fet que pot ajudar a avançar les negociacions per Cesc.

El City insisteix en Alexis

Els diners anglesos no només afecten el cas de Cesc i Thiago Alcántara. També condicionen les negociacions amb l'Udinese pel xilè Alexis Sánchez. Tot i que el jugador ha manifestat, en diverses ocasions, que, de totes les ofertes, la que més l'atrau és la del Barça, l'Udinese continua a l'espera d'una gran oferta per traspassar el seu crac "al millor postor", com va deixar clar Quique Pina, representant a Espanya de l'entitat italiana.

Aquesta oferta seria la del Manchester City que, segons publica avui el diari britànic Daily Mail , farà una segona oferta de 38 milions de lliures (uns 42,7 milions d'euros), que temptaria molt els italians. L'Udinese ja va rebutjar una oferta del City, i ara espera aconseguir una oferta superior, tot i que sap que Alexis pressiona fort per marxar al Barça. Una situació que permet als italians jugar a dues bandes per obtenir més diners.

stats