10/03/2013

El dinamisme del Rayo mareja un Espanyol precipitat i fred

BarcelonaSense arguments ofensius. Sense poder fer-hi res. L'Espanyol va caure derrotat a Vallecas a mans d'un Rayo intensíssim i alegre (2-0) que va encarrilar el triomf amb un gol del Chori Domínguez al minut 9 i el va tancar amb un segon de Piti al 77. Els madrilenys, amos de la possessió durant gairebé tot el partit, van tenir ocasions per golejar, però van perdonar i van estar a punt de tenir un ensurt quan l'Espanyol va reaccionar.

Però va ser tard. Més d'una hora va necessitar l'equip d'Aguirre per trobar el punt al partit. De fet, el millor que va endur-se l'Espanyol al descans va ser el resultat. L'1-0 premiava poc la superioritat del Rayo i donava marge a Aguirre a corregir per mirar de remuntar. El tècnic mexicà, preveient que el seu equip viuria molts minuts sense pilota i que el menut camp de Vallecas li obriria opcions per a contraatacs més directes, va situar Stuani en punta, al costat de Sergio García i va redibuixar el seu equip en un 4-4-2. La presència de l'uruguaià havia d'alliberar el de Bon Pastor de la lluita amb els centrals, per donar-li el pes d'inventar jugades perquè el seu company les pogués pentinar amb el cap. Però l'Espanyol no va caçar ni una sola segona jugada i totes les passades llargues van morir a peus d'algun jugador madrileny. La rapidesa de Christian Alfonso en banda i l'habilitat de Simão per omplir l'àrea de centrades va quedar amagada pel domini local.

La velocitat de Leo Baptistão, inquiet i tècnic a la punta d'atac, i la qualitat a tres quarts de camp del Rayo van espantar l'Espanyol. El jove davanter, després d'un ràpid moviment a l'esquena dels centrals, va desempallegar-se amb molta facilitat de Colotto per guanyar línia de fons i enviar una centrada al Chori Domínguez, que va rematar sol davant Kiko Casilla. El dinamisme ofensiu dels de Paco Jémez i la seva intensitat van arraconar els blanc-i-blaus, precipitats en defensa i perduts en atac. Els periquitos es van anar carregant de grogues sense poder aturar el joc del Rayo, que va continuar demostrant el seu talent, la seva alegria ofensiva, encadenant combinacions àgils i arribades a l'àrea. Però no van concretar-ne cap i van donar esperances a un Espanyol que va canviar dues peces al descans. Verdú i Wakaso van reconstruir l'equip en el 4-1-4-1 que tant li agrada a Aguirre i van aportar el joc interior que havia enyorat l'equip al primer temps. La força del ghanès i el talent del català va animar l'Espanyol, que va rondar l'empat quan els locals canviaven l'alegria pel conservadorisme. Però, traient petroli d'un desajust defensiu, Piti va aprofitar una mala sortida de Kiko Casilla per fer el 2-0 i tancar el matx.