Esports 14/02/2021

Dimata es disfressa d'heroi en l'assalt a Son Moix (1-2)

El davanter belga s'estrena com a golejador en un triomf que situa l'Espanyol a dos punts del Mallorca

i
ROGER REQUENA
2 min
Dimata s'ha estrenat com a golejador blanc-i-blau a Son Moix

BarcelonaLandry Dimata no podria haver escollit un millor context per transformar el seu primer gol amb la samarreta blanc-i-blava. En el seu segon partit com a espanyolista, el davanter belga ha rescatat un Espanyol que ha tirat d’efectivitat per assaltar Son Moix (1-2). Sis mesos després del seu últim gol, el davanter belga s'ha disfressat d'heroi en un partit que reenganxa l'Espanyol a la lluita pel lideratge. El conjunt de Vicente Moreno marxa de Son Moix a dos punts dels balears –a qui, a més, han guanyat el goal average particular–. Un triomf que ha de servir com a punt d'inflexió de cara al tram final de la temporada.

Els espanyolistes han hagut de patir de valent per trencar la mala ratxa que acumulaven. A diferència de les anteriors jornades, aquest cop han estat més efectius que vistosos. De fet, han transformat les dues primeres rematades a porteria de què han disposat, i poden donar les gràcies a Diego López per haver-los mantingut amb vida durant la primera part. El porter gallec ha evitat de manera providencial dos gols cantats d’Amath, primer en un mà a mà i després amb una rematada de primeres des de dins de l’àrea petita. 

Màxima efectivitat a les àrees

Els blanc-i-blaus han trobat a les àrees el que no han sabut trobar al mig del camp. Tot i el retorn de Darder, després de complir un partit de sanció, han estat els migcampistes balears, especialment Salva Sevilla i De Galarreta, els que han marcat el ritme en un primer temps frenètic. L’Espanyol ha necessitat un ritme molt alt i amb pocs tocs per espolsar-se la pressió dels locals, que han estat pacients en l’inici de la jugada i incisius quan s’han aproximat a l’àrea rival. 

L’Espanyol no estava sabent finalitzar les arribades que estava generant fins que ha trobat el gol en una falta d’Embarba rematada de cap per Puado. El davanter del planter segueix en ratxa, i ja suma cinc gols en les últimes deu jornades. El 0-1 ha generat certs nervis en un Mallorca que, durant una estona, ha pecat de massa vertical i ha comès un bon grapat de pèrdues innecessàries. Malgrat la revifada anímica que li ha suposat el gol, l’Espanyol no ha sabut aprofitar els dubtes locals i ho ha acabat pagant amb l’empat d’Amath. L’atacant senegalès no ha perdonat en el seu tercer avís i ha tornat a donar vida al conjunt de Luis García. 

Una bufetada dura que ha frenat la rauxa de l’Espanyol quan millor semblava estar en el partit. Els blanc-i-blaus, però, no han desistit i, en un contraatac, han trobat or. De Tomás s’ha disfressat d’extrem i ha regalat una esplèndida centrada a Dimata, que ha rematat de primeres un gol que no oblidarà.

stats