Futbol
Esports 03/05/2019

El dilema de Jürgen Klopp

El tècnic del Liverpool ha d’escollir si prioritza la Premier o si reserva titulars per al partit de dimarts

M.m.
2 min
El dilema de Jürgen Klopp

BarcelonaEl Liverpool juga el seu partit de la Premier League a la mateixa hora que el Barça (20.45). Però els dos partits no tindran res a veure. Els blaugranes, ja campions, jugaran a Balaídos amb un onze farcit de suplents. En canvi, els reds, que s’hi juguen la Premier, hauran de decidir si van a totes contra el Newcastle o si reserven futbolistes pensant en una hipotètica remuntada, dimarts, a la tornada de semifinals de Champions. Jürgen Klopp, l’entrenador del Liverpool, té un gran dilema al davant.

Klopp no va donar pistes a la prèvia. De fet, tampoc li van preguntar explícitament res sobre la qüestió. Però sentint-lo parlar feia la sensació que l’entrenador alemany intentaria anar pas a pas i no faria gaires concessions en el matx d’aquest vespre. “Els errors que vam cometre ja els mirarem de solucionar dimarts, no ara. Des que vam agafar l’avió de tornada a Barcelona l’equip està concentrat al 100% en el partit de lliga contra el Newcastle”, deia Klopp, un entrenador a qui sempre li ha agradat anar partit a partit.

Hi ha risc de lesions i de carregar encara més de minuts els futbolistes. Tot i que Valverde, ahir, hi restava importància: “No crec que hi influeixi gaire. Això va com va i ells a l’anada van tenir un dia més de descans que nosaltres”, comentava l’entrenador del Barça, que sí que fa rotacions avui.

A Liverpool es preparen per a una setmana que pot ser màgica o tràgica. Una ensopegada avui contra el Newcastle deixaria el títol en safata al City -l’equip de Pep Guardiola és líder amb un punt més-, que juga dilluns contra el Leicester. Els reds buscaran dimarts la remuntada per tornar a la final de la Champions, i el cap de setmana vinent disputen l’últim partit de la Premier a Anfield Road. Arribar a una final, aixecar una Premier que se’ls resisteix des del 1990, totes dues coses o res. L’objectiu és intentar tallar una sequera de títols que es remunta al 2012, quan van guanyar la Copa de la Lliga, l’últim trofeu que van festejar els aficionats reds.

El tècnic, a més, va rebre una “molt mala notícia” ahir quan va saber que Naby Keita s’estarà un mínim de dos mesos de baixa a causa d’una lesió a l’engonal. El migcampista de Guinea es va fer mal al Camp Nou, on va haver de ser substituït. A banda de perdre’s el que resta de temporada, tampoc podrà jugar la Copa de l’Àfrica.

Missatge d’optimisme

Deixant de banda la Premier, Klopp va voler enviar un missatge d’ànim i optimisme als aficionats del Liverpool de cara a la tornada contra el Barça. Tot i reconèixer que remuntar els tres gols és una feina difícil, va advertir que no era pas impossible. “Vam fer coses bé i vam causar molts problemes al Barça. No és normal que ells perdin 3-0 a la tornada, però tenim més pensaments positius que negatius de cara al partit”.

stats