FINAL DE LA COPA DEL REI
Esports 04/02/2011

El dia 11, reunió a tres bandes per decidir la seu

La decisió final d'on es jugarà el Barça-Madrid de la final de la Copa del Rei no se sabrà fins al dia 11. Mestalla és favorit per la RFEF, però el Barça també veu amb bons ulls jugar al Santiago Bernabéu.

Nuria García
3 min
El dia 11, reunió a tres bandes per decidir la seu

Barcelona.Mestalla, Santiago Bernabéu, La Cartuja, Vicente Calderón... La Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), juntament amb el Barça i el Reial Madrid, els dos finalistes de la Copa del Rei, hauran d'escollir entre tots aquests estadis quina serà la seu de la final de la Copa del Rei del 2011 del dimecres 20 d'abril. Però la decisió no la prendran fins divendres vinent, 11 de febrer. Serà llavors quan la RFEF es reuneixi amb els representants dels dos finalistes i acordin on jugaran la final més esperada. En principi, els dos clubs s'haurien de posar d'acord en l'elecció de l'estadi, però, en cas que no ho facin, com ja va passar l'any passat entre el Sevilla i l'Atlètic de Madrid, seria la junta directiva de la RFEF qui decidís on es juga la final. Ahir, el president de la Federació, Ángel María Villar, va manifestar que pel seu cap passen "diversos llocs", però no va voler dir res i va preferir esperar-se a la decisió de la junta directiva de la RFEF.

De tots ells, Mestalla és l'estadi que té el favoritisme de la Federació. Al camp valencià va ser justament on el Barça i el Madrid es van enfrontar, l'any 1990, en l'última final en què s'han vist les cares els dos conjunts. El partit se'l van endur els blaugranes (2-0), si bé anys abans els blancs havien superat el Barça a Mestalla en la final de Copa del 1936 (2-1). Tant blaugranes com blancs estarien d'acord a jugar el partit a València, ja que la capital del Túria és un punt equidistant entre Madrid i Barcelona. Tot i això, a causa de la importància del partit, l'expectativa que ha despertat entre els aficionats i el nombre de seguidors que de ben segur mobilitzaran els dos equips, els 55.000 seients de Mestalla es podrien quedar curts.

Un altre dels camps que podrien acollir la final és el Santiago Bernabéu. L'estadi dels blancs és, amb escreix, el camp que més finals de la Copa del Rei ha vist en directe en tota la història, i el Barça no veuria amb mals ulls jugar al feu madridista el 20 d'abril. El fet d'enfrontar-se i de poder guanyar l'etern rival a casa seva podria ser l'argument morbós, ja que els últims enfrontaments entre blaugranes i blancs, des que Guardiola ocupa la banqueta del Barça, han estat clarament favorables als barcelonins. Tot i això, només tres o quatre dies abans de la final, el Barça ja haurà visitat el Santiago Bernabéu, ja que el cap de setmana del 16 i 17 d'abril, els blaugranes jugaran el partit de la segona volta de la Lliga a Madrid. Els blancs, però, no veuen bé aquesta opció i descarten el Santiago Bernabéu, ja que prefereixen jugar el partit a Mestalla, lluny del seu estadi.

La Cartuja s'ofereix

L'Estadi de La Cartuja de Sevilla sol·licitarà a la RFEF ser la seu de la final. Els rectors de la societat que gestiona l'estadi sevillà destaquen que és l'únic estadi estatal amb la màxima catalogació de la UEFA, cinc estrelles, que no es troba en cap de les dues ciutats de procedència dels dos finalistes. La Cartuja ja ha acollit dues finals de la Copa del Rei (la del 1999 entre el València i l'Atlètic de Madrid i la del 2001, que va enfrontar el Saragossa i el Celta), si bé la distància entre Madrid i Barcelona amb Sevilla i el fet que la final coincideixi amb la Setmana Santa, una de les dates assenyalades als calendaris dels ciutadans i dels hotelers sevillans, podrien fer que la Federació es tirés enrere i no fos favorable a celebrar la final a Sevilla.

Justament a l'estadi de La Cartuja, el tècnic del Reial Madrid, José Mourinho, va aixecar la Copa de la UEFA l'any 2003 després de superar el Celtic quan encara era l'entrenador del Porto.

stats