Esports 09/07/2021

Dia històric per a Cavendish, que iguala el rècord de Merckx

El ciclista britànic aconsegueix la victòria d'etapa número 34 a la ronda francesa, la quarta en aquesta edició

2 min
Mark Cavendish, després de guanyar la seva 34a etapa del Tour

BarcelonaQuin escenari millor que Carcassona per celebrar un dia històric al Tour. Mark Cavendish ha aconseguit la seva victòria d'etapa número 34 a la ronda francesa i ha igualat les que va aconseguir el mític Eddy Merckx. El ciclista britànic, el rei dels esprints, ha sigut el més ràpid en una etapa que no ha deixat canvis significatius a la general, en què l'eslovè Tadej Pogacar manté el mallot groc.

L'equip Deceunnick sabia que tenia una de les millors cartes de tota la ronda francesa per a aquelles etapes que acaben a l'esprint. Per això, el dia que toca alta muntanya, el cap de files decideix sacrificar alguns homes per garantir-se que Cavendish –que no té res a fer en aquest tipus de recorreguts– sigui prou ràpid per creuar la meta a temps i no quedar exclòs de la prova. Ja va passar diumenge, per exemple.

A Carcassona l'etapa estava anant com volia el director de Deceunnick i només faltava jugar-se les garrofes als últims metres. Michael Morkov, company d'equip de Cavendish, ha actuat com a llançador i el britànic ha complert amb les expectatives, per davant de Morkov i també del belga Jasper Philipsen.

Cavendish vol el rècord absolut

A la ronda francesa encara li queda una setmana i Cavendish no descarta aconseguir una nova victòria d'etapa i superar definitivament el rècord de Merckx. Per si de cas, el belga ja s'ha llepat les ferides. "Pot tenir més etapes que jo, però mai tindrà els meus cinc Tours". El comentari és a la defensiva, però Merckx té tota la raó del món.

Després d'una etapa plana, el Tour torna a les muntanyes i farà camí cap a Andorra, on arribarà diumenge. De moment, dissabte hi ha jornada de mitja muntanya fins a Quilhan. La setmana vinent seguirà la muntanya fins a l'etapa 19, que serà plana entre Morencs i Liborna i on Cavendish, si encara es manté en cursa, pot provar de fer història del tot.

stats