LLIGA DE CAMPIONS
Esports 17/03/2011

Algun dia o altre havia de passar

Martí Molina
Els jugadors del Reial Madrid celebren la victòria i la classificació amb una samarreta en suport al blaugrana Abidal.

Ala setena va la vençuda. El Reial Madrid va trencar el malefici de vuitens i va poder passar ronda a la Lliga de Campions. A més, els blancs van imposar-se a una de les seves bèsties negres, l'Olympique de Lió, aquell equip al qual no han pogut derrotar mai al seu estadi (Gerland) i que ja els havia deixat fora de la màxima competició europea l'any passat.

El Madrid va treure partit del que millor sap fer: buscar la porteria rival amb velocitat i verticalitat. I així van arribar les ocasions, i els gols. Mentrestant, el Lió va plantejar un partit a l'expectativa. Esperant al darrere, intentant calmar i adormir el joc per arribar als últims minuts amb opcions. De fet, tot i perdre d'un gol al descans (1-0), els de Claude Puel van continuar amb la mateixa idea de joc fins que amb el tres a zero en contra van llançar la tovallola.

Cristiano Ronaldo va ser el gran dubte del Madrid fins a última hora, pel risc a recaure de la lesió. El portuguès va voler jugar, però no va completar un bon partit i va ser substituït després del segon gol.

Els primers minuts van tenir un únic dominador, el Reial Madrid. Els blancs van buscar la porteria de Lloris amb força física i joc vertical, i Benzema i Ronaldo van tenir les millors ocasions, que va aconseguir treure el porter del Lió.

Amb els minuts, el partit es va calmar i els francesos van sortir tímidament a l'atac, encara que sense crear ocasions clares de perill. L'única, de Chelo Delgado, en un tir des de la frontal que va desviar Casillas. Els locals esperaven recuperar la pilota per sortir al contraatac, encara que topant una vegada i una altra amb la defensa visitant, que es replegava bé i amb ordre.

Però a base d'intentar-ho, el Madrid va trobar el premi del gol, obra de Marcelo. El madridista va rebre a la frontal, va retallar el defensa i va afusellar el porter que, malgrat tocar la pilota, no va poder evitar que entrés a la seva porteria. Un gol que va revolucionar els últims minuts de la primera part, en què Lloris va salvar el seu equip.

Un guió idèntic

El segon temps va començar com el primer. El Madrid bolcat a l'atac, i el Lió esperant en defensa, conscient que amb un gol podien empatar l'eliminatòria. Però el que va arribar va ser el segon dels blancs: en un error defensiu, Benzema va quedar sol davant el porter i el va superar per sota les cames.

Un segon gol que deixava l'eliminatòria pràcticament impossible per als francesos, que avançarien les línies i deixarien espai perquè Di María, en un contraatac, marqués el tercer gol. La sentència al partit i a l'eliminatòria.