FUTBOL
Esports 06/08/2020

La Champions torna a l’acció

El Manchester City - Reial Madrid, plat fort d’un torneig blindat contra el coronavirus

Gonzalo Romero / Toni Padilla
4 min
Benzema entrenant-se abans de volar cap a terres angleses.

BarcelonaGairebé mig any després del partit d’anada, els vuitens de final de la Lliga de Campions viuran la tornada. Si el Barça ho farà demà, primer toca veure en acció el Reial Madrid, que intentarà aixecar la derrota de l’anada a casa contra el Manchester City de Pep Guardiola (1-2). Mig any en què el futbol europeu ha aconseguit finalitzar la major part dels seus tornejos deixant per al final la cirereta, una Lliga de Campions que marcarà el destí de tècnics, projectes i jugadors.

Després de veure com el covid-19 complica el final de temporada a Espanya, la UEFA ho té tot a punt per convertir la seva principal competició en una gran bombolla a prova de virus. La UEFA ha assignat un oficial mèdic a cada club per fer tests 48 hores abans dels partits, treballant amb les autoritats dels països on es juguen els partits de tornada (Anglaterra, Itàlia, Alemanya i el govern de la Generalitat), ja que s’ha volgut respectar el factor camp. Després, els quarts de final, les semifinals i la final ja seran totes a la fase final de Lisboa, que començarà dimecres que ve amb el primer duel dels quarts de final. La final serà el dia 23 d’agost a l’Estádio da Luz. De fet, tots els equips que es classifiquin per a aquesta final que ja coneix el 50% dels participants (Atlètic de Madrid, Atalanta, RB Leipzig i PSG) saben que un cop arribin a la capital portuguesa s’hi quedaran concentrats fins que siguin eliminats, per evitar al màxim els desplaçaments. Els equips no podran coincidir en l’arribada a uns estadis amb menys de 400 persones, entre jugadors, cos tècnic, seguretat i periodistes. De fet, ahir la UEFA es va reunir amb els seus membres per parlar del futur d’una competició que comença la seva edició 2020/21 demà, amb els primers torns amb els campions de les lligues menys potents, com el de l’Inter d’Escaldes andorrà contra el Drita kosovar. Una nova edició que començarà sense espectadors i amb la possibilitat de fitxar partits en un estadi neutral, si ofereix més garanties contra el covid-19. De fet, la UEFA té un protocol pel qual si un club pateix positius -com li va passar al Fuenlabrada a Espanya- que endarrereixen un partit, se li donarà el matx per perdut.

El plat fort en aquest retorn es jugarà a l’Etihad (21 h, Movistar+). Pep Guardiola i la necessitat de lluitar per una corona continental lluny del Camp Nou contra la ratxa immaculada de Zinedine Zidane, que encara no ha cedit un enfrontament a doble partit en la seva trajectòria. Un duel de grans relats que només tenen la referència tangible del resultat de l’anada, amb victòria per als citizens per 1-2. L’aturada dels campionats estatals ha fet empitjorar l’estat de forma dels jugadors i podria redibuixar una eliminatòria que mesos enrere assenyalava el conjunt de Manchester com a gran favorit.

Zidane, sense por

La conquesta del títol de Lliga i les constants rotacions de la plantilla reforcen el Madrid, de menys a més durant aquesta temporada. “Estem preparats, sabem com va acabar el partit d’anada. Afrontem aquesta final, perquè són quatre finals fins a arribar al títol, coneixent les coses tal com són. La nostra energia està centrada en el partit del City. Intentarem fer un gran partit. No sé què passarà, però serà un bon partit de futbol entre dos grans equips”, va explicar Zidane a la prèvia, en què va assegurar que Hazard i Marcelo estan recuperats.

El quadre de la Lliga de Campions es va completar ahir després del sorteig celebrat a Nyon.

Les sensacions minimitzen d’entrada la baixa per amonestació de Sergio Ramos. El capità és la gran absència de la convocatòria, que tampoc compta amb Mariano perquè va donar positiu per coronavirus, ni amb els descartats Gareth Bale i James Rodríguez, que podrien haver jugat ja el seu últim partit amb la samarreta blanca. Que el gal·lès no viatgi amb l’equip ja es veia a venir, tot i la seva condició de futbolista de grans cites. El City, sense Sergio Agüero, necessita bones notícies per certificar la classificació i arribar a la final a 8 que se celebrarà la setmana vinent a Lisboa. Les últimes eliminacions a mans del Mònaco, el Liverpool i el Tottenham Hotspur evidencien la competitivitat quan sona l’himne de la màxima competició continental. El club necessita pedigrí i Guardiola demostrar que la seva condició de tècnic estrella també funciona a Anglaterra. “Hem intentat parlar molt de nosaltres mateixos, del que hem de fer per guanyar. Ens hem concentrat en aquest apartat durant les últimes dues setmanes”, va dir Guardiola ahir.

El Barça, que ahir va veure com Dembélé i Araujo s’entrenaven amb normalitat, motiu pel qual podrien rebre l’alta abans de rebre el Nàpols (1-1 a l’anada), és un dels equips amb més pressió. En cas de no guanyar la Champions, seria la primera temporada en blanc del club, sense ni un títol, des de l’any 2007. La Champions decidirà moltes coses.

stats