Publicitat
Publicitat

TENIS

34 detinguts a Espanya per arreglar partits de tenis per guanyar apostes

Entre els detinguts hi ha sis jugadors. En total, van aconseguir beneficis de més de mig milió d'euros

La Guàrdia Civil ha arrestat 34 persones, entre les quals hi ha 6 jugadors de tenis, i les acusa d'haver arreglat partits de tenis per poder guanyar apostes per internet. La majoria de les detencions s'han fet a Sevilla i a la Corunya, tot i que també n'hi ha hagut a Barcelona, Madrid, Pontevedra, Còrdova, Almeria, Huelva, Cadis, Càceres, Badajoz i Ciudad Real, i no es descarta que n'hi hagi més.

Els jugadors arrestats, tots homes, participaven en partits a l'Estat i estan entre els llocs 30 i 360 del rànquing estatal, i entre el 800 i el 1.400 de l'internacional. Segons ha indicat la Guàrdia Civil, fins al moment s'han detectat 17 partits –celebrats a diverses províncies de l'Estat, entre les quals Tarragona, i a Portugal– de les categories Futures i Challenger, que han sigut arreglats.

Segons ha explicat la responsable de l'operació, la tinent María Jiménez, en una roda de premsa aquest dijous, un jugador semiprofessional contactava amb els jugadors, amb els quals pactava que perdessin un determinat set d'un partit a canvi d'una quantitat de diners pactada prèviament. Segons ha indicat la Guàrdia Civil, si el tenista no accedia, li oferien el doble o el triple de la comissió i, si no, eren els caps del grup els que tractaven amb el tenista. Un cop el jugador hi accedia, els caps del grup comunicaven la nova situació a persones de confiança i a familiars, la qual cosa possibilitava l' augment dels guanys generats amb les apostes.

Amb aquesta pràctica l'estafa hauria arribat al mig milió d'euros. Jiménez ha explicat que la casa d'apostes més perjudicada ha sigut Bet365.

La investigació d'aquesta operació, anomenada operació Futures, va començar després de rebre's una informació de la TIU (Tenis Integrity Union), organisme internacional que vetlla per la integritat en el món del tenis.

Així, els detinguts haurien comès un delicte de corrupció en l'esport, castigat amb una pena de presó de 6 mesos a 4 anys, la inhabilitació, i la possible prohibició de jugar més tornejos. A més, els implicats estan acusats d' estafa i pertinença a organització criminal.

Històries de superació esportiva

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF