PRIMER EQUIP
Esports 27/12/2011

El desig de David Villa per a l'any nou

T. Padilla / N. Arroyo
4 min
LA RIALLA DEL GUAJE  Guardiola amb Villa hores després de la lesió de l'asturià. El tècnic de Santpedor ha fet costat al davanter en tot moment.

Tothom que hi havia de passar s'ha deixat veure aquests dies per l'Hospital Quirón de Barcelona per fer costat a David Villa. Els companys d'equip -entre els quals Lionel Messi, de qui s'ha escrit que no es porta bé amb l'asturià-, Josep Guardiola, Sandro Rosell, Andoni Zubizarreta, Josep Maria Bartomeu i, per descomptat, els familiars d'un David Villa que ha sorprès molta gent per la fortalesa que ha demostrat ja des del primer moment en què va notar la fractura de la tíbia durant el partit del Mundial de Clubs contra l'Al-Sadd a l'estadi Nissan de Yokohama. Després de passar la nit de Nadal a casa seva amb els familiars, desplaçats des d'Astúries, Villa no deixa de pensar en l'inici del procés de recuperació per poder retornar als terrenys de joc ben aviat.

David Villa ha rebut els consells de molts companys del vestidor que han passat per situacions similars. Xavi Hernández li ha recordat com va aconseguir tornar a temps als terrenys de joc, durant la temporada 2005-2006, per jugar el Mundial d'Alemanya després d'una lesió molt greu al genoll. Una lesió encara més complicada que aquesta fractura de tíbia de David Villa. Xavi, però, va escurçar un mes el seu retorn als terrenys de joc, i fins i tot va ser a la banqueta durant la final de la Lliga de Campions de París, quan s'havia lesionat a inicis de desembre. Gairebé com Villa, que l'ha agafat com a exemple per motivar-se. Com en el cas del migcampista, Villa també ha passat per les mans dels doctors Ramon Cugat i Ricard Pruna, i un cop li treguin els cargols que porta a la cama, d'aquí unes quatre setmanes, començarà la feina física, en què tindrà el seu paper el fisioterapeuta del primer equip Emili Ricart. El mateix camí que han recorregut abans Xavi Hernández, Edmilson, Henrik Larsson, Gabriel Milito, Samuel Eto'o i Bojan Krkic, entre d'altres.

David Villa va ser intervingut per l'equip del doctor Ramon Cugat i pel doctor Ricard Pruna de la fractura de la tíbia esquerra just després de tornar del Japó. Concretament, se li va practicar una osteosíntesi amb clau endomedul·lar, tractament que normalment acostuma a significar un termini de recuperació d'entre 4 i 5 mesos. És a dir, que el somni de l'asturià d'estar llest per jugar el 19 de maig, quan es jugarà la final de la Lliga de Campions a l'Allianz Arena de Munic, és poc probable que es compleixi. Però, en canvi, sí que podria arribar a temps de jugar l'Eurocopa.

David Villa, però, vol somiar ser a la final de la Lliga de Campions. I per a això confia cegament en uns metges i fisioterapeutes que ja han demostrat en els últims anys la seva capacitat per escurçar els terminis de recuperació de jugadors del primer equip del Barça. El pròxim pas hauria de ser l'extracció dels cargols que aguanten aquest clau endomedul·lar que li van posar a la tíbia durant l'operació. Si l'evolució és la correcta, això es podria produir ja durant la tercera setmana de gener. Si el procés s'endarrereix, l'extracció podria retardar-se fins a principis de febrer. La clau de tot plegat és el temps que trigui l'os del jugador a generar un call que aporti estabilitat al clau sense la necessitat d'aquests cargols.

Acte seguit ja s'hauria de començar amb la feina que permeti acabar de soldar bé la fissura de la tíbia i recuperar, a la vegada, la massa muscular. Serà el moment en què entrarà en acció Emili Ricart, que ja coneix David Villa i que té la confiança total dels futbolistes, ja que a part de ser fisioterapeuta és atleta (ha fet maratons) i coneix des de fa anys la majoria de futbolistes blaugranes.

L'exemple d'Abidal

David Villa ha parlat amb Xavi Hernández o Carles Puyol, que han passat per l'hospital i també han treballat amb Pruna i Ricart, i fins i tot s'ha inspirat en l'exemple d'Eric Abidal. Un cas molt diferent, però que ha servit per donar ànims a un Villa que també confia fer com el francès i arribar a temps. "El temps és molt just, però hi ha la possibilitat, ja que la il·lusió i l'estat anímic són molt importants. Villa està animat i espera ser a la final de la Champions i a l'Eurocopa. Els terminis els marcarà ell", comentava un doctor Ramon Cugat que no ha deixat de fer costat a un Villa que ha sorprès els seus éssers més estimats per la força que ha demostrat després de lesionar-se.

Fonts pròximes al jugador expliquen que els serveis mèdics del club ja van mostrar-se moderadament optimistes en veure com Villa ha encaixat el cop. Ja la mateixa nit de la lesió David Villa va parlar amb Josep Guardiola i els companys d'equip, i, fent broma, els va dir que havien de treballar molt per arribar a la final de la Lliga de Campions, ja que ell la volia jugar com fos. L'estat anímic ja era el correcte, i en aquests casos els ànims també poden ser un actor principal. I els companys, conscients d'això, no han deixat de felicitar Villa per telèfon per Nadal, tot i que la majoria eren fora, com Iniesta (que és a Fuentealbilla recuperant-se d'una lesió que el tindrà unes dues setmanes sense jugar) i el mateix Pep Guardiola. Villa, que tenia previst marxar uns dies a l'estranger i passar després el Cap d'Any a Tuilla (Astúries) amb els seus, ha vist com aquesta lesió l'obliga a quedar-se a Barcelona lluitant per intentar tornar ben aviat als terrenys de joc. Ara encara uns mesos en què no hi haurà ni polèmiques ni rumors sobre el seu futur. Només la feina solitària per tornar a jugar.

stats