Futbol
Esports 04/09/2021

Al descobert les xifres del contracte que Neymar va firmar quan va marxar del Barça

'El Mundo' ha tingut accés al segon contracte més elevat de la història del futbol, després del darrer de Messi amb el Barça

ARA
1 min
Neymar durant un partit de Champions amb el París Saint-Germain: el brasiler seguirà al conjunt francès fins al 2025.

L'operació completa del fitxatge de Neymar pel PSG l'estiu del 2017 tenia un cost total per al club parisenc de 489.228.117 euros, gairebé 500 milions, segons ha publicat aquest dissabte el diari El Mundo. El rotatiu madrileny, que ha tingut accés al contracte signat el 3 d'agost del 2017, exposa que el brasiler tenia un salari anual brut de 43.334.4000 euros durant cinc temporades. A més, a manera de prima de renovació, s'establia una clàusula que si Neymar continuava un sisè any al PSG, passaria a cobrar 50.556.117 euros aquell curs.

Si se suma el salari brut del futbolista estipulat en aquests cinc anys (més un sisè) de contracte a la clàusula de rescissió de 222 milions d'euros que va abonar el PSG per desvincular el brasiler del Barça, el resultat són els gairebé 500 milions d'euros esmentats. A més, l'acord incloïa una renovació automàtica fins al 30 de juny del 2023, sempre que el futbolista hi donés el seu vistiplau.

Amb tot, Neymar va renovar el maig passat amb el PSG fins al 2025, després d'haver estat vinculat en nombroses ocasions amb un possible retorn al Barça. Segons El Mundo, l'atacant brasiler va segellar la seva renovació amb unes condicions econòmiques similars a les del seu primer contracte amb el club propietat del xeic de Qatar, Nasser Al-Khelaifi. Això sí, cedint al club francès tots els seus drets d'imatge vinculats al PSG.

stats