Derrotes doloroses i frustrants i l'ascens a l'Olimp dels Jocs: les cinc anelles del dia

L'equip de Luis de la Fuente no ha pogut remuntar un partit en què Pedri ha jugat els 120 minuts

2 min
Espanya cau a la finals dels Jocs

Les últimes hores dels Jocs de Tòquio han sigut cruels per als combinats espanyols. Tres derrotes i dues fites històriques han marcat una jornada en què els espanyols han sumat tres metalls al medaller.

Pedri es penja la plata en els seus primers Jocs

Vint-i-un anys després de la seva última final olímpica, la selecció espanyola de futbol s'ha tornat a quedar amb la mel als llavis. La jove generació de futbolistes estatals, comandats aquesta vegada per un Pedri que ha disputat el seu partit número 73 del curs i la seva onzena pròrroga, se'n tornarà del Japó amb la medalla de plata. En la crònica de la derrota contra Brasil (2-1) de l'Albert Nadal podeu reviure l'apassionant final.

Saúl Craviotto, a l'Olimp

El català s'ha tret l'espina de la final de dijous passat al K1 200, quan va acabar en la setena posició. Aquesta matinada s'ha penjat la seva cinquena medalla olímpica, en aquest cas la plata en K4 500. El quartet integrat per Saúl Craviotto, Marcus Cooper Walz, Carlos Arévalo i Rodrigo Germade ha signat un temps d'1:22.445. Craviotto és el primer català i segon espanyol que aconsegueix cinc medalles als Jocs, i iguala la fita de David Cal. Cap català ha arribat tan lluny als Jocs Olímpics.

El quartet espanyol de piragüsime K4 500 encapçalat per Saül Craviotto

Raúl Entrerríos diu adeu amb un bronze (31-33)

La selecció espanyola masculina d'handbol ha superat Egipte (31-33) i ha obtingut la medalla de bronze als Jocs Olímpics de Tòquio. L'equip entrenat pel català Jordi Ribera ha fet un gran partit contra un rival que ha competit fins als últims segons. "L'handbol per a mi ho ha estat tot. He tingut una família que m'ha acompanyat en tot i estic molt content de poder oferir-los això", ha confessat Raúl Entrerríos un cop acabat el partit. L'exjugador blaugrana ha posat punt final a la seva carrera esportiva marcant l'últim gol del matx i penjant-se la medalla de bronze.

Derrota frustrant a l'anhelada final

El combinat estatal femení de waterpolo, integrat per onze catalanes, ha estat fulminat per uns enormes Estats Units en una final ben frustrant. Les esperances de l'equip entrenat per Miki Oca es van esvair ben aviat en la final. Els precedents no eren gaire esperançadors: el 2013 va ser l'últim cop que l'equip espanyol va superar els Estats Units. Les nord-americanes, conscients de la seva superioritat, han començat tirant de galons des dels primers instants de l'enfrontament. El servei inicial ha sigut nord-americà i un atac letal combinat amb una defensa molt contundent ha segellat l'or de l'equip dels Estats Units, aclaparadorament superior (5-14).

La israeliana Linoy Ashram acaba amb l'ordre establert en la gimnàstica rítmica

La israeliana Linoy Ashram ha posat de cap per avall l'ordre establert en la gimnàstica rítmica, esport en el qual Rússia havia guanyat tots els ors olímpics des de Sydney 2000, i s'ha proclamat campiona individual per davant de les dues indiscutibles favorites, les bessones Dina i Arina Averina. Ashram, al podi dels tres últims Campionats del Món, ha sumat 107,800 punts a la final olímpica, per 107,650 de Dina i 102,700 de la bielorussa Alina Harnasko, que ha desplaçat del podi Arina (102,100) després d'un greu error d'aquesta última amb la cinta.

stats