Esports 05/05/2012

Un derbi intranscendent, sense Alexis i Sergio García

Luana Valls
2 min

Barça i Espanyol disputaran avui al Camp Nou (21 h, Canal+ Liga i GolT) un derbi sense gaire transcendència esportiva -el Barça ja no pot guanyar la Lliga i l'Espanyol ha perdut el passaport per jugar a Europa- i eclipsat per l'adéu de Guardiola.

El camp del Barça és un dels escenaris que més costa als blanc-i-blaus. L'Espanyol només hi ha guanyat nou vegades en tota la seva història, encara que en les últimes cinc temporades hi han encaixat dues derrotes, dos empats i una victòria a les ordres de Mauricio Pochettino, el tècnic que més punts ha aconseguit prendre al Barça de Guardiola.

Per a aquest partit, el de Santpedor tornarà a posar Pinto a la porteria perquè estigui a punt per disputar la final de la Copa del Rei contra l'Athletic. Keita i Pedro seguiran sumant els minuts que no van poder jugar quan aconseguir la Lliga encara era possible. D'altra banda, Messi continua lluitant per aconseguir la Pilota d'Or, que s'està disputant amb el madridista Cristiano Ronaldo, a qui supera actualment per dos gols. La incògnita del partit és saber si finalment Xavi, Piqué i Cuenca es recuperaran a temps per poder participar en el derbi. El jugador de Terrassa es va entrenar amb el grup però Piqué i Cuenca ho van fer al marge, igual que Alexis, que és baixa.

Sergio García, baixa

L'Espanyol arribarà al Camp Nou amb ganes de donar una alegria a la seva afició, després de la decepció que ha suposat quedar-se fora de la zona europea. Pochettino no podrà comptar amb Sergio García perquè el davanter no s'ha recuperat a temps de la lesió a la cama dreta que es va fer durant el partit contra l'Sporting. Durant la setmana el jugador no ha pogut entrenar-se amb normalitat i finalment el tècnic blanc-i-blau ha decidit no incloure'l en la llista de convocats. Qui sí que jugarà contra els blaugranes serà Uche, recuperat de les molèsties al tendó rotular de la cama esquerra, que substituirà Thievy a la punta d'atac.

stats