Esports 03/09/2017

El derbi històric acaba en empat

Des de 1980 vermells i blanc-i-blaus no es veien les cares en un partit amb punts en joc

Efe
Moment de tensió del partit  entre un jugador de l’Atlètic Balears i un del Mallorca a Son Malferit.

PalmaEl Mallorca i l’Atlètic Balears varen empatar 0-0 en el primer derbi de lliga disputat per dos equips de la capital mallorquina dels darrers 37 anys.

Des de 1980, vermells i blanc-i-blaus no es veien les cares en un partit amb punts en joc, i ho han fet a Segona B després del descens mallorquinista la temporada passada i l’eliminació de l’Atlètic Balears en la lligueta d’ascens a Segona a mans de l’Albacete.

El partit començà com s’esperava, amb molta intensitat al camp i passió desbordada a la grada, plena d’aficionats que presenciaren un derbi històric.

El primer temps no va tenir un dominador clar, tot i que les millors ocasions varen ser per a l’Atlètic Balears, que va arribar amb perill amb accions protagonitzades per Xisco (minuts 16 i 26).

El Mallorca va tenir problemes per adaptar-se a la superfície del camp -la gespa artificial- i el seu joc no va tenir fluïdesa i precisió, malgrat l’esforç dels seus jugadors, entre ells Lago Junior, la velocitat i el driblatge del qual crearen alguns problemes a la defensa local.

La prematura expulsió de Gerard Oliva (min. 55) va condicionar tota la segona part de l’Atlètic Balears, que a més, va quedar sense el seu tècnic, Armando de la Morena, a la banqueta, ja que també va ser expulsat per l’àrbitre per haver protestat.

Amb superioritat numèrica, el conjunt mallorquinista va agafar el control del partit, afavorit pel replegament del seu rival, i va tenir diverses ocasions per obrir el marcador.

Cedric va tenir als seus peus el gol (min. 76), però va rematar desviat. Va ser l’oportunitat més clara que va tenir el Mallorca en el tram final d’un partit molt disputat i que l’Atlètic Balears va saber afrontar amb inferioritat numèrica durant gairebé tot el segon temps.