07/01/2012

Un derbi sense aficionats visitants

2 min
Aficionats de l'Espanyol aquesta temporada a l'estadi de Cornellà-El Prat.

BARCELONACom ha passat en els anteriors derbis jugats a l'estadi de Cornellà-El Prat, l'Espanyol no ha ofert un paquet d'entrades al Barça de cara al derbi d'aquest diumenge. De fet, el Barça tampoc n'ha demanat, d'entrades. I això malgrat que la relació entre les dues directives és millor des de l'arribada de Sandro Rosell a la presidència del club blaugrana, tal com ha confirmat el conseller delegat de l'Espanyol, Joan Collet: "Tenim una molt bona relació amb l'actual directiva. De fet, s'han donat més de 100 entrades de cortesia als directius blaugranes. Però el tema de les entrades el tenim molt clar. És difícil explicar-ho i de seguida es treu de context per buscar el titular. Sembla que l'Espanyol no vulgui vendre entrades. No és així. Respectem unes normes i tenim les nostres raons".

Les raons de l'Espanyol són evitar problemes com els d'aquell derbi del 2008 en què aficionats radicals del Barça van llançar bengales sobre aficionats de l'Espanyol. La postura del club blanc-i-blau no canviarà mentre el Barça no faci un seguiment més estricte sobre la seva afició, segons Collet: "Hem tingut experiències negatives si ningú es fa responsable de qui compra les entrades. No podem posar 700 o 800 entrades a la venda si no sabem si les comprarà algú que entrarà a l'estadi amb bengales. Fins que el Barça no digui a qui van destinades les entrades i quina classe de gent entra al nostre estadi, no els en donarem cap". Collet ha recordat: "Quan nosaltres hem demanat entrades per anar al Camp Nou, sabem qui són els aficionats que donen suport a l'equip. La gent de La Curva -els aficionats més sorollosos de l'Espanyol- mai ha protagonitzat cap incident. El Barça no té aquest control sobre la seva gent i per això no creiem que estiguem obligats a donar entrades als seus seguidors". El Barça no ha demanat entrades a l'Espanyol conscient de la política d'aquest club, però no descarta poder parlar amb la directiva blanc-i-blava per poder treballar de cara que la pròxima temporada els aficionats del Barça siguin de manera oficial per primer cop a l'estadi de Cornellà-El Prat.

L'Espanyol tindrà preparat un dispositiu per evitar incidents si aficionats del Barça de manera individual han comprat entrades entre l'afició local. "De manera nominal es poden comprar entrades. No tenim res contra els aficionats del Barça, però contra els violents sí", ha recordat la directiva blanc-i-blava.

stats