Ciclisme
Esports 27/06/2021

Van der Poel es vesteix de groc i homenatja el seu avi Poulidor

L'holandès s'imposa en al segona etapa del Tour de França

ARA
1 min
Van der Poel somrient després de rebre el mallot groc.

BarcelonaEl mític Raymond Poulidor mai va poder posar-se el mallot groc de líder del Tour. Una espineta clavada que el seu net, Mathieu van der Poel, va compensar ahir. El ciclista holandès va exhibir-se en la segona etapa de la ronda francesa, amb final a Mûr-de-Bretagne, creuant primer els dos punts de bonificació i superant a la línia de meta els eslovens Tadej Pogacar, defensor del títol, i Primoz Roglic.

Van der Poel ja havia dit que volia dedicar la victòria al seu avi, mort el 2019: es va fer un petó a l’anell i va assenyalar el cel així que va creuar primer la meta. “Sabia que era l’última oportunitat per fer-ho”, va dir a la meta. El ciclista holandès, debutant al Tour, va ser el millor durant l’etapa i no va defallir al tram final, on els corredors havien de superar un tram bastant exigent de dos quilòmetres amb un pendent de gairebé el 7%. Al final va posar-se, encara que sigui per un dia, el jersei groc que se li havia resistit a Pou Pou durant els seus 14 anys de professional.

El cap de files de l’equip Alpecin, un dels ciclistes més polivalents del pilot amb 4 títols mundials de ciclocròs i 1 de muntanya, va treure sis segons d’avantatge al duet Pogacar-Roglic, vuit respecte de corredors com Alaphilippe -guanyador de la primera etapa-, Enric Mas, Quintana i Valverde; i en 23 a candidats com Geraint Thomas o Miguel Ángel López.

Després d’una primera etapa accidentada, la segona jornada del Tour va ser de 183,5 quilòmetres. Avui es disputa la tercera etapa, majoritàriament plana, entre Lorient i Pontivy, de 182,9 quilòmetres.

stats