FUTBOL
Esports 29/05/2018

Denúncies, campanyes per deixar-lo sense Mundial i acusacions de sionista: Egipte contra Sergio Ramos

Més de 30.000 persones demanen que no jugui el Mundial per haver lesionat Salah

Ara
2 min
Denuncies, campanyes per deixar-lo sense mundial i acusacions de sionista: Egipte contra Sergio Ramos

BarcelonaDenuncies, peticions a Change.org i articles d’opinió. Sergio Ramos s’ha convertit en l’enemic públic número 1 a Egipte després de lesionar la gran estrella local Mohamed Salah a la final de la Champions. L’advocat Bassem Wahba, per exemple, ha presentat una denúncia davant la FIFA contra Ramos en què l'acusa de lesionar "intencionadament" el davanter del Liverpool i demana un milió d’euros al defensa del Madrid.

Khaled al Yundi, un xeic famós a Egipte, ha anat més enllà i ha afirmat que la lesió de Salah "no va ser un fet fortuït, sinó una conspiració del lobi sionista. És una conspiració contra algú que ha canviat la idea que la gent té sobre l'islam". Ja durant el partit, Ramos va ser tendència a les xarxes socials amb insults. La premsa d’Egipte el va titllar de "carnisser" ('gazar', en àrab). El diari 'Al-Watan' va mostrar el titular "Que Déu s'encarregui de Ramos". Salah, millor jugador de la lliga anglesa, és vist com un ídol per a tot el poble egipci, sobretot des que va marcar el gol que va classificar la selecció nacional per al Mundial de Rússia 2018, després de 28 anys d'absència en el torneig.

"Qui entén de futbol sap que Sergio Ramos va lesionar Salah de manera intencionada", va dir qui va ser davanter de la selecció, Mido, sumant-se al grup de gent que hi veu una lesió intencionada de Ramos. De fet, a través d'una petició a la plataforma Change.org, en menys de 48 hores ja són més de 300.000 les persones que donen suport a una petició per deixar Ramos sense jugar el Mundial. La majoria de les firmes provenen d'Egipte, país de Salah, però també s’hi ha sumat gent del Regne Unit, els Estats Units, l'Aràbia Saudita i França.

La Federació Europea de Judo s'ha sumat a la polèmica amb un tuit a les xarxes en què defineix l'acció de Ramos com un 'waki-gatame', una acció no permesa.

stats