LA INDIGNACIÓ DE L'ESPANYOL
Esports 04/01/2011

Un 'déjà-vu' dolorós: mateix dia i lloc, 2 de gener a Mestalla

La quarta derrota seguida de l'Espanyol va arribar de la manera més cruel, agreujada perquè l'any passat a Mestalla, també un 2 de gener, Zigic va fer el mateix, però aquell cop sense ficada de pota de l'àrbitre.

Albert Solé
2 min
Juan Mata, igual que Nicola Zigic fa exactament un any, va marcar  el gol de la victòria just al minut 92.

BarcelonaQuan l'Espanyol intentava començar a oblidar l'1-5 del Barça, va aparèixer l'àrbitre González González per recordar-los que la Lliga serà molt llarga i que, si volen jugar competició europea, hauran de patir molt: ja porten tres derrotes seguides a la Lliga, i una a la Copa. Diumenge l'àrbitre primer va ser massa dur amb el València expulsant Aduriz, però va ser cruel en donar per bo el gol de Mata, marcat en un claríssim fora de joc i quan passaven dos minuts del temps reglamentari. I si no va ser prou dolorós perdre d'aquesta manera, encara ho va ser més perquè molts dels jugadors de la plantilla van tenir un déjà-vu amb el que va passar l'any passat, curiosament també el 2 de gener, en el primer partit de l'any 2010.

Aquell dia l'Espanyol va merèixer també com a mínim l'empat, i va arribar al temps afegit amb un 0 a 0 que es podia considerar positiu. Els homes de Pochettino estaven lluitant per allunyar-se del descens, i el València era una equip de Champions. Aquell dia l'error arbitral no va ser el gol en el temps afegit, sinó uns minuts abans, quan David Albelda va cometre una falta que hauria d'haver estat castigada amb la segona groga, que no va veure. També és cert que diumenge l'àrbitre sí que va expulsar una jugador del València, i l'Espanyol no ho va saber aprofitar. I en el temps afegit, el gegant serbi Zigic, llavors, i Mata, diumenge, van marcar el gol de la victòria taronja.

Mata admet que era fora de joc

La indignació de l'expedició espanyolista a Mestalla era més que evident en finalitzar el partit, i Mauricio Pochettino es va haver de mossegar la llengua per no dir-ne una de grossa a la sala de premsa. Quan passen coses d'aquestes, als dirigents i aficionats periquitos els vénen al cap tots els greuges arbitrals històrics, però el conseller Josep Lluís Perelló ahir intentava controlar el seu mal cos als micròfons de la COPE sense evitar mostrar la seva indignació: "És insòlit que el linier no ho vegi. L'acció és molt clara, claríssima, i al camp ja es veu molt clar. És un error gravíssim. Esperem que un altre dia si s'equivoquen sigui a favor nostre".

Com passa sempre en aquests casos, des del punt de vista del València, el partit el llegeixen de manera un pèl diferent. Juan Mata, el protagonista de l'acció del gol en fora de joc, admet que estava en posició no reglamentària quan remata de cap, però recorda, lacònic: "Unes vegades els àrbitres t'afavoreixen i altres et perjudiquen".

Aduriz es queixa de l'expulsió

En aquest sentit, el davanter basc del València, Aritz Aduriz, també posa l'accent en un altre error de l'àrbitre González González, que en aquest cas va ser favorable a l'Espanyol. Aduriz va ser expulsat per una suposada agressió a Javi Chica, que l'àrbitre descriu a l'acta com "un cop de colze a l'estómac d'un contrari amb el joc aturat". "El que posa l'acta demostra que l'àrbitre no va veure el que va passar: Chica m'està agafant i jo només intento treure-me'l de sobre, res més", diu Aduriz, que feia quatre anys que no era expulsat en un partit; l'últim cop que el van expulsar -al Bernabéu- va ser per dues grogues.

stats