FUTBOL INTERNACIONAL
Esports 11/06/2013

La declaració d'amor Entre Pep i el Bayern

Pere Guardiola, germà i assessor del tècnic, explica a la premsa alemanya com es va tramar el fitxatge

Isaac Lluch
3 min

BerlínEl dimecres 24 de juliol del 2013 el Barça jugarà un amistós contra el Bayern de Munic de Pep Guardiola. Serà exactament dos anys i dos dies després que el tècnic de Santpedor deixés escrit a Karl-Heinz Rummenigge el seu número de mòbil en un paper. Aquell dia va començar el coqueteig entre el millor entrenador de la història del Barcelona i el millor club alemany.

El 26 de juliol del 2011, en l'impàs entre la semifinal de la Copa Audi que el Barça va guanyar a l'Internacional de Porto Alegre i l'inici de l'altra semifinal, que el Bayern disputava davant el Milan, Guardiola es va acostar al restaurant VIP de l'Allianz Arena, on estaven asseguts Rummenigge i Uli Hoeness. En l'estona que dura fer un cafè, Guardiola va deixar clar als màxims mandataris locals que "s'imaginava algun dia entrenant allà" i que "trobava interessant la seva filosofia". Uns dies més tard, al seu retorn de Munic com a campió de la Copa Audi amb el Barça, Pep Guardiola va explicar al seu germà Pere que l'havien meravellat no només els camps d'entrenament del Bayern i l'estadi, sinó l'enorme potencial de la plantilla.

Encara avui Pere Guardiola recorda haver-se endut una "sorpresa" quan Pep li va confessar que havia donat el seu mòbil a Rummenigge. "Crec que es posaran en contacte", li va dir. Pere, tal com explica aquesta setmana a les pàgines de Der Spiegel , va ser un dels artífexs del fitxatge de Pep pel Bayern. Però no l'únic.

Abans que es firmés "un molt bon contracte" en alemany, Guardiola va descartar suculentes ofertes del futbol anglès i l'italià perquè l'emocionava més la història d'un club de tradició com el Bayern. Bon coneixedor del mercat, Pere va contactar amb l'agent italià Giovanni Branchini, vell conegut de Hoeness i Rummenigge... i de l'afició blaugrana, perquè, entre altres episodis, va portar Ronaldo al Barça i el va fer sortir l'estiu següent.

Branchini va rebre un encàrrec dels Guardiola i el va complir en ser convidat el 13 de gener del 2012 a la festa del seixanta aniversari de Hoeness a Munic. "No havia de semblar que ens oferíem al Bayern. El meu germà només volia estar segur que ells [Hoeness i Rummenigge] entenien que ell trobava interessant el Bayern", relata Pere.

L'esgotament del tècnic

Com també recorda Der Spiegel , la tardor del 2011 Pep Guardiola ja havia avisat el president del Barça, Sandro Rosell, que probablement no continuaria a la banqueta del Camp Nou, una decisió que va prendre "esgotat" l'abril del 2012. Tot i que Pere Guardiola de seguida va rebre moltes trucades de clubs punters, Pep li va deixar clar que només es fixava en el Bayern.

El 25 de maig Pere Guardiola es va reunir a Madrid amb el llavors director esportiu del Bayern, Christian Nerlinger, però no hi va haver cap impressió remarcable. Va ser altre cop a través de Branchini que Rummenigge va saber que Pep estava disposat a reunir-se amb ell abans de volar cap a Nova York per iniciar l'any sabàtic.

Així que el 12 de juliol passat Kerl-Heinz Rummenigge va viatjar a Barcelona per reunir-se amb els germans Guardiola durant quasi sis hores. Cada cop amb més feeling , Pep va determinar al novembre que volia fitxar pel Bayern. Problema? Que el club bavarès fins llavors no havia notificat al tècnic Jupp Heynckes que estaven conversant amb l'entrenador de Santpedor. El 18 de desembre, just abans de volar cap a Nova York per oferir el contracte a Pep, Hoeness es va sincerar a un Heynckes que, per altra banda, ja havia rumiat la idea de retirar-se. El 16 de gener es va fer públic el fitxatge. Feia temps, però, que Guardiola i el Bayern s'havien declarat amor.

stats