Esports 21/04/2011

Els decibels no poden silenciar una gran xiulada

David Jover
2 min

Barcelona.Per molt alt que vulguis posar un himne nacional és gairebé impossible silenciar l'opinió de la gent que no hi està d'acord. I això és el que va passar ahir minuts abans de començar la final de la Copa del Rei, en què els decibels i els watts de potència no van poder fer callar ni silenciar una protesta. La intenció era ben clara: evitar el que va passar fa dues temporades a la final que va enfrontar el Barça i l'Athletic Club de Bilbao, en què l'himne va quedar en un segon pla degut a una gran xiulada.

Els aficionats del Barça desplaçats ahir a València van mostrar la seva disconformitat contra l'himne d'Espanya i contra els Reis. Primer de tot van xiular l'entrada de Ses Majestats a Mestalla, potser per mostrar les seves diferències contra la monarquia, i després va arribar el torn de protestar contra l'himne. I és que hi va haver una divisió d'opinions molt clara. Els aficionats del Reial Madrid van taral·lejar l'himne i van fer onejar les banderes espanyoles mentre sonava, i els aficionats del Barça van fer tot el contrari: xiular, i ben fort, durant el llarg minut que va durar l'himne.

Per televisió no es va poder apreciar del tot la protesta, perquè el so d'ambient era mínim, però en directe, a Mestalla, i per les ràdios es va poder sentir d'allò més bé que l'animadversió de la zona on estaven situats els més de 20.000 aficionats blaugranes era ben clara. Els temors de molta gent es van fer realitat amb la xiulada.

Disputa per la gespa

Si de l'escridassada a l'himne en va parlar tothom instants abans que comencés el partit, Barça i Reial Madrid se les van tenir per culpa de la gespa. Carles Naval i Chendo, delegats de tots dos equips, es van reunir amb Undiano Mallenco per tractar si es regaria la gespa de Mestalla minuts abans del partit. Com que no s'hi van posar d'acord -el Barça ho volia però el Madrid no- la decisió va ser salomònica: es va regar, però complint la normativa UEFA, que diu que s'ha de regar 50 minuts abans de l'inici. Pel que fa a l'alçada de la gespa, va estar a gust del Barça, 24 mil·límetres.

stats