La davantera blaugrana fa aigües al Ciutat de València

Messi, de penal, és l’únic que fa gol en un partit en què Suárez es lesiona

i
Albert Nadal
Luis Suárez va acabar lesionat, amb problemes al soli de la cama dreta, i només va poder disputar 40 minuts contra el Llevant.

BarcelonaAmb Luis Suárez lesionat al soli de la cama dreta al minut 40, Messi incòmode, Griezmann desaparegut a la banda esquerra de l’atac i Dembélé a Barcelona per decisió tècnica després de dos partits de sanció i uns minuts nefastos a Praga, la davantera blaugrana va fer aigües al Ciutat de València. Només Messi, de penal, va poder celebrar un gol contra el Llevant. L’argentí també va fer un golàs a la segona part -que va ser un oasi en el desert productiu de la davantera blaugrana-, però va ser anul·lat perquè la revisió dels àrbitres de la sala del VAR va confirmar que hi havia fora de joc de Griezmann al començament de la jugada. Ja fa massa temps que Messi tapa els problemes ofensius del Barça, sobretot a domicili, però, quan l’argentí té un partit més discret dins del ventall de recitals que acostuma a oferir, l’equip se’n ressenteix. L’arribada de Griezmann havia d’oferir més solucions a l’atac blaugrana, però el francès, lluny del Camp Nou, fins ara només ha fet un bon partit complet, contra l’Eibar a Ipurua.

En una primera part avorrida, el Barça va trobar una petita escletxa al carril esquerre. Malgrat que Semedo se sent molt més còmode a la dreta, una de les seves internades va acabar amb el penal clar de Miramón sobre el portuguès. Messi el va transformar i es va arribar al descans amb 0-1 al marcador. Va ser a l’inici del segon temps quan en menys de 10 minuts el Llevant va ser capaç de fer tres gols davant un Barça que no va saber reaccionar en cap moment, tot i que quedava molt partit per davant.

“Suposo que ells han tingut encert en els tres gols. Fins llavors teníem el partit més o menys controlat, però no ben controlat. Al primer temps els podíem fer gol, però al segon temps no dominàvem el joc ni fèiem perill”, va valorar Ernesto Valverde en sala de premsa. El tècnic, tot i defensar públicament l’actitud dels seus jugadors, no està content de portes endins. Els blaugranes només van rematar tres vegades en tot el segon temps, una de les quals a porteria, que va ser una rematada tímida amb el cap d’Ansu Fati -revulsiu ahir en absència de Dembélé- ja en el temps afegit. De les tres rematades del Barça al llarg d’un segon temps nefast, dues van ser d’Ansu Fati (la ja esmentada i un xut que no va trobar porteria) i una de Messi, bloquejada per la defensa local.

Griezmann, tot i no fer una mala primer part, va ser un espectre durant tota la segona part. “Rebre tres gols en menys de deu minuts és una qüestió de futbol i d’actitud. De tot. Es tracta d’analitzar-ho perquè no torni a passar”, va valorar el francès amb to despreocupat després del partit. L’exmatalasser també va demanar paciència. “No puc agafar totes les tàctiques de cop. He d’anar entrant de mica en mica”, va dir preguntat pels partits en què ha sigut suplent.

Segona lesió al soli de Suárez

Suárez, que vivia un moment dolç amb el gol a la Lliga -6 dianes en 9 partits-, es va lesionar contra el Llevant al soli de la cama dreta, el mateix múscul que es va lesionar a San Mamés. Les proves mèdiques fetes pel club van confirmar la lesió, però no van especificar el temps de baixa.