Successos
Esports 23/01/2023

Presó provisional per a Dani Alves, acusat de violar una dona

La víctima afirma que el futbolista la va agredir i la va penetrar sense el seu consentiment al lavabo d'una discoteca

3 min
Dani Alves en una imatge recent al Mundial de futbol

BarcelonaAquesta nit el futbolista Dani Alves dormirà en una cel·la. Serà la primera d'unes quantes nits privat de llibertat, tancat a la presó Brians 1 de Sant Esteve Sesrovires. La titular del jutjat d'instrucció número 15 de Barcelona ha decretat aquest divendres presó provisional sense fiança per a Alves, acusat d'un delicte d'agressió sexual. Fa dues setmanes, una noia de 23 anys el va denunciar per haver-la violat al lavabos de la zona VIP de la discoteca Sutton el 30 de desembre. Segons la versió de la víctima, l'exfutbolista del Barça la va tancar al lavabo i la va agredir físicament, fent ús de la força per acabar-la penetrant vaginalment sense que ella ho consentís. Alves ha negat els fets en tot moment. Primer aquest matí, quan els Mossos d'Esquadra l'han detingut i li han pres declaració. I també a la tarda, quan després d'unes hores als calabossos de la Ciutat de la Justícia ha declarat uns 45 minuts davant de la jutge. Alves ha sortit dels tribunals de la mateixa manera que hi ha entrat: a dins d'un cotxe de la policia.

Abans d'ell ha declarat la víctima, que s'ha ratificat en la seva versió dels fets. Per a la jutge, Alves ha incorregut en contradiccions amb la declaració de la noia, però també amb les proves aportades pels Mossos. La nit de la presumpta violació la víctima va ser atesa a l'Hospital Clínic. Li van trobar restes de semen, empremtes i també marques d'una possible agressió. Tot això ha quedat recollit a les diligències policials, on també hi ha la declaració de diversos testimonis, com els vigilants de seguretat del local, i les imatges de les càmeres de videovigilància. Tota aquesta informació porta la jutge a concloure que hi ha indicis que Alves va violar la noia. Un cop acabada la vista, la titular del jutjat ha acceptat les peticions de presó provisional que demanaven la Fiscalia i la defensa de la víctima.

Segons fonts consultades per l'ARA, hi ha altres motius que fonamenten la decisió de la jutge d'enviar el futbolista a la presó, com ara el risc de fuga. La magistrada ha valorat que Alves és una persona amb un gran poder adquisitiu i, per tant, amb capacitat per viatjar, i que viu a l'estranger, ja que actualment juga al Pumas de Mèxic. També té la doble nacionalitat espanyola i brasilera, i amb el Brasil no hi ha conveni d'extradició. És a dir, si després de declarar hagués marxat al seu país d'origen costaria molt fer-lo tornar a l'estat espanyol si s'hi negués. Ara Alves s'enfronta a un delicte d'agressió sexual, amb penes que van dels quatre anys de presó als 12.

Dani Alves sortint de la comissaria dels Mossos de les Corts. / Pere Virgili

Actualment, el futbolista milita a les files del Pumas de Mèxic, on fa uns quants dies que no s'entrena perquè era a Barcelona per motius personals. Segons apunten diversos mitjans mexicans, l'exblaugrana va demanar un permís al club per acudir a l'enterrament d'un familiar. La capital catalana també va ser el destí que va triar per passar uns dies després del Mundial de Qatar. Alves va jugar amb el Brasil i va caure a quarts de final. La nit del 30 de desembre Alves va sortir de festa a Sutton, al carrer Tuset, i aquí les dues versions agafen camins oposats. La de la víctima detalla que el futbolista la va convidar a pujar a una sala VIP, on hi ha un lavabo que només poden fer servir els que són al reservat.

Aquell va ser el lloc de la presumpta agressió, sense que cap càmera de seguretat la gravés. Sí que està filmat l'abans i el després. És a dir, com tots dos entren i surten. Aquella nit el futbolista estava amb un amic que aquest divendres també ha declarat. Alves ja va avançar la seva versió dels fets en un vídeo: "Vaig estar en aquest lloc amb més gent passant-m'ho bé. Tothom que em coneix sap que m'agrada ballar. Passant-m'ho bé, però sense envair l'espai dels altres", va afirmar. I també va assegurar que no coneixia de res la noia. Aquest divendres, tot i les evidències que apunten al contrari, ha tornat a negar-ho tot.

Ritmes judicials

En cap moment, però, ningú que no formés part del procés judicial ha pogut veure Alves. El jugador ha accedit a la comissaria de les Corts de Barcelona anant directament al pàrquing, i després n'ha sortit a la part del darrere d'un cotxe patrulla en direcció a la Ciutat de la Justícia. Allà s'ha passat la tarda als calabossos, pujant i baixant amb ascensor per accedir a la sala de la vista. De fet, els ritmes policials i judicials d'aquest divendres han sigut extraordinaris. Normalment, un detingut tarda 72 hores a passar a disposició judicial. El futbolista ho ha fet tot en vuit hores. Ara, la instrucció de la causa continua i Alves ja és al mòdul d'ingressos de la presó de Brians 1.

Mitjans de comunicació a la porta de la Ciutat de la Justicia de Barcelona.
stats