Esports 07/04/2021

El Madrid retrata el mal moment del Liverpool (3-1)

Els de Zidane, amb dos gols de Vinícius i un d'Asensio, superen els 'red' després d'una primera part formidable

Vinícius celebra un dels gols que va marcar contra el Liverpool.

BarcelonaContinua la relació d'amor del Reial Madrid amb la Champions. L'equip de Zidane va superar el Liverpool a Valdebebas amb el mateix esperit que tantes vegades ha exhibit a Europa amb el Bernabéu ple a vessar. Amb ganes, ofici i una proposta honesta i realista, van deixar l'equip de Klopp molt tocat per a la tornada, però no enfonsat. Un gol solitari de Salah alimentarà el somni de la remuntada a terres britàniques.

El Madrid va encarar l'eliminatòria amb una primera part senzillament excel·lent. Tot i les baixes sensibles de Ramos, Carvajal i Varane en defensa, l'equip blanc va imposar el seu pla contra un Liverpool inferior en totes les facetes. Poc té a veure el conjunt red en relació amb el que va guanyar la Champions del 2019 i va arrasar a l'última Premier. I si a la davallada de rendiment, basada també en l'absència d'un referent com Virgil Van Dijk, se li suma una mala selecció de peces per part de Klopp, el risc de ser superat per un Madrid reivindicatiu creix bastant. La renúncia del tècnic alemany a la batuta de Thiago per col·locar un trio de migcampistes físics –Keita, Fabinho i Wijnaldum– va convertir Salah, Mané i Jota en tres puntes desassistides i va actuar de catifa vermella per a Kroos i Modric. Especialment l'ex del Bayern va lluir per assortir de pilotes els davanters amb el seu tacte habitual amb la cama dreta.

Els dos gols que el Madrid va marcar abans del descans van arribar després d'una desmarcada a l'espai de Vinícius premiada per Kroos. Al minut 27, el brasiler va controlar entre els dos centrals per batre Alisson. I al 36, una altra pilota caramel·litzada de l'alemany en busca del picant de Vinícius va provocar una horrible cessió d'Alexander-Arnold que va deixar sol Asensio davant del porter del Liverpool, la sortida del qual va salvar el mallorquí amb un barret abans de fer el 2-0 a porta buida. Klopp es va emprenyar a la banda amb el seu lateral dret, un dels exemples més il·lustratius de la pèrdua d'arguments del conjunt d'Anfield en la seva lluita per revalidar la Copa d'Europa. Tanmateix, qui va pagar l'enuig del tècnic va ser Keita, que va abandonar el partit abans de la mitja part en benefici de Thiago.

Tot i que l'entrada de l'ex del Barça i del Bayern va afegir un plus de calma i precisió en la gestió de les possessions, va ser Wijnaldum, amb una conducció vertical, qui va trencar línies perquè Salah retallés distàncies després d'un xut frustrat de Jota. Era el minut 51 i el Liverpool tenia l'oportunitat de refer-se contra la defensa de circumstàncies del Madrid, però van ser els de Zidane els que van tornar a colpejar un altre cop mitjançant Vinícius, assistit aquesta vegada per l'incombustible Modric. Gran nit d'inflexió per al brasiler, autor de dos gols per demostrar que hi ha vida més enllà de Benzema quan es tracta de trobar la xarxa. El Madrid va gestionar els últims minuts, en què Klopp va intentar patrocinar la reacció amb Firmino i Shaquiri, amb sentit defensiu i pilotes a l'espai a la recerca de la sentència d'una eliminatòria que haurà de segellar a Anfield la setmana que ve.

Foden, l'autor del gol de la victòria del City contra el Borussia Dortmund

Renda mínima per al City de Guardiola (2-1)

A l'altre partit de la jornada de quarts de final de la Champions, un gol de Marco Reus al minut 84 va amenaçar amb aigualir la victòria mínima del Manchester City a l'Etihad Stadium. Els de Pep Guardiola van sortir sense davanter pur i van avançar-se al marcador al primer quart d'hora gràcies a De Bruyne, el millor futbolista del conjunt anglès. Però el Borussia Dortmund va aguantar per aconseguir un empat que hauria sigut mel de cara a la tornada. Al final, un gol agònic de Phil Foden al minut 90 va assegurar el triomf per als citizens, que hauran de ser més regulars en el joc a terres alemanys si volen assolir el bitllet per a les semifinals de la màxima competició. A Manchester, per cert, Haaland no va marcar cap gol, però va assistir perquè Reus afegís emoció a l'eliminatòria.

Aquest dimecres es juguen els dos partits restants de la ronda de quarts. A Munic, el PSG buscarà un bon resultat contra el vigent campió d'Europa en un partit marcat per la baixa de Lewandowski al conjunt de Flick i les absències per coronavirus de Florenzi i Verratti a l'equip de Pochettino. Neymar, que ha paralitzat la seva renovació amb els francesos perquè encara somia amb tornar a Barcelona, buscarà redimir-se a la màxima competició de l'expulsió que va patir el cap de setmana al partit contra el Lilla. A la mateixa hora (21 h), el Porto rebrà el Chelsea en l'encreuament d'ousiders d'aquesta Champions. Qui quedi viu després de 180 minuts jugarà contra el Madrid o el Liverpool a semifinals.