Copa d'Europa
Esports 02/06/2013

Un gol d'or de Diogo Rafael permet el Benfica endur-se la primera Copa d'Europa d'hoquei patins (5-6)

Després d'anar per darrere en el marcador durant gairebé tot el partit, els homes de Luis Sénica donen la sorpresa al temps extra a la pista del seu etern rival, el Porto

Jordi Graell

BarcelonaEl Benfica s'ha proclamat campió de la Lliga Europea d'hoquei patins gràcies a un gol d'or de Diego Rafael a l'inici de la pròrroga. Tot i anar per darrere del conjunt amfitrió, el Porto, durant gairebé tot el partit, els homes de Luis Sénica han sabut esperar el moment per donar el cop definitiu al seu etern rival. D'aquesta manera, el Benfica suma la seva primera Copa d'Europa després d'haver perdut fins a cinc finals.

I això que el Porto, amb el suport d'un pavelló de Dragao Caixa ple a vessar, ha repetit la mateixa arrencada fulgurant de les semifinals anotant dos gols en qüestió de sis minuts, gràcies als gols de Jorge Silva i Reinaldo Ventura de penal. Tot i això, el Benfica també ha seguit posant a prova la porteria del català Edo Bosch i fruit d'una blava a Caio, Cacau ha obert la llauna pel seu equip amb una falta directa.

La borratxera de gols ha continuat. Ventura i Nunes per part dels homes de Tó Neves, i Viana i Rafael per part benfiquista han situat un 3-4 a favor del Porto a la mitja part. A la segona part els aficionats del Benfica han pogut accedir al pavelló i la seva escalfor ha estat corresposta al minut 30 pel català Marc Coy, que ha aprofitat una assistència de l'heroi del Benfica, Diogo Rafael, per restablir les taules al marcador.

L'últim quart d'hora ha estat marcat pel nerviosisme dels dos equips i semblava que el que estigués més encertat a les jugades a pilota aturada s'acabaria emportant el partit. Així doncs, mentre el porter del Benfica encarregat de neutralitzar aquestes jugades, Pedro Henriques, aconseguia aturar un penal a Barreiros i una falta directa a Hélder Nunes, a manca de deu minuts Luis Viana ha posat per davant per primer cop el Benfica gràcies a un altre llançament de penal impecable per l'escaire.

Finalment, un gol de Reinaldo Ventura de falta directa ha abocat el partit a la pròrroga. Amb poc més d'un minut de temps extra, un golàs de Diego Rafael des de mitja pista ha trencat per fi amb el malefici de Béla Guttmann, de moment només a l'hoquei patins.