Esports 28/11/2014

El Barça desperta a temps per mantenir-se invicte a Europa (84-80)

L'equip blaugrana remunta 14 punts contra l'EA7 Emporio Armani de Milà

Tomas Satoransky / ALEJANDRO GARCÍA / EFE

BarcelonaEl Barça no afluixa i, després de tombar l’EA7 Emporio Armani de Milà al Palau Blaugrana (84-80), es manté invicte a l’Eurolliga, privilegi que només comparteix amb el CSKA de Moscou. La resta d’aspirants, entre ells el Reial Madrid, han patit almenys una derrota en aquestes primeres set jornades de la fase de grups.

Tot i tenir les baixes d’Alessandro Gentile i David Moss, l’EA7 Emporio Armani de Milà ha donat molta guerra al Palau Blaugrana, on impulsat per un parcial de 0-15 ha arribat a guanyar per 14 punts de diferència (18-32). Necessitat de sumar victòries, l’equip italià ha intentat aprofitar-se de la situació d’un Barça que des de la setmana passada ja té la classificació per al Top-16 assegurada. Daniel Hackett i Samardo Samuels han explotat el seu físic contra un rival que ha començat el partit amb menys ganes de baixar al fang que de costum.

El Barça és un dels equips més regulars d’Europa i el seu llistó de concentració acostuma a mantenir-se alt. És per això que quan no competeix al 100% se li nota molt, més que als altres. Perd el rigor i també les pilotes. Els seus percentatges baixen i els rivals anoten amb més assiduïtat que de costum. Aquestes desconnexions, però, són poc habituals i no duren gaire.

La recuperació blaugrana ha arribat de la mà de Mario Hezonja. El jugador encara necessita millorar moltes coses i ser més constant mentalment, però quan se sent inspirat és dels millors jugadors d’Europa. El jove croat ha anotat 8 punts en 8 minuts i mig i ha canviat la cara al seu equip i, sobretot, als 5.242 espectadors que aquest divendres, amb oferta del 'Black Friday' o sense, han acudit al Palau Blaugrana. La renda visitant s'ha escurçat i al descans era ja de només sis punts (36-42).

Lluny de tranquil·litzar-se, la proximitat del rival ha augmentat els nervis d’un Barça que ha intentat capgirar el marcador amb massa precipitació. L’equip italià ha aprofitat la situació per tornar a prémer l’accelerador (43-54). La reacció culer definitiva ha arribat al final del tercer període amb un parcial 14-2 que ha deixat el marcador amb un 57-56.

Álex Abrines ha tingut un protagonisme clau en els últims 10 minuts de partit.

Navarro recau

Joan Carles Navarro s'ha resentit d’uns problemes musculars i només ha pogut 7:20 minuts contra l’EA7 Emporio Armani. El capità blaugrana ha estat examinat pels serveis mèdics del club al descans i ja no ha tornat a jugar.