Misc 14/12/2017

Un Madrid amb baixes fa sortir els colors al Barça Lassa (87-75)

El poc encert en el tir de tres, una llosa per a l'equip blaugrana

Rudy Fernández

BarcelonaEl Barça Lassa no va reviscolar a Madrid, on va ser superat en el clàssic (87-75). El poc encert en el tir de tres va ser una llosa per a l’equip blaugrana (4/20), que no va tenir opcions contra un rival amb baixes importants. La derrota és la setzena en els últims disset partits europeus fora de casa.

“No ens pensàvem que estaríem en aquesta situació, però hem de seguir confiant en el que fem. Hem de millorar. Contra equips d’aquest nivell desconnectem, i si volem ser competitius a l’Eurolliga no ens ho podem permetre. El que importa és estar al final de la temporada entre els vuit millors”, va explicar Sito Alonso.

Sense encert en els triples, el Barça Lassa va patir per trobar espais per als seus jugadors interiors. Walter Tavares va dominar la pintura amb autoritat. “El Madrid ha buscat el partit des del principi sent més agressiu. La situació és preocupant, quatre victòries són poques, però el tall és a dos partits. Hem de tenir calma i millorar”, va analitzar Pau Ribas. “La segona part no ha sigut bona i ells han fet una bona defensa interior. Avui no era un partit qualsevol i no hem tirat la tovallola”, va opinar Pierre Oriola. “El tercer quart ha sigut molt dolent i ens posem en una situació molt complicada. Estem fotuts”, va afegir Joan Carles Navarro.

Luka Doncic va començar el partit a la banqueta i Facu Campazzo va ser l’encarregat d’ocupar el seu rol durant un tram inicial de partit en què va anotar els primers vuit punts del Madrid (8-4). El Barça Lassa va saber créixer des de la defensa i igualar el marcador (15-15). El peatge que va pagar l’equip blaugrana per endurir la seva defensa són les faltes personals amb les quals es van carregar jugadors com Rakim Sanders, Thomas Heurtel i Pau Ribas. Sense encert en el tir de tres punts, el Barça Lassa va patir per seguir el ritme anotador del Madrid (40-31) i per generar espais en atac. Al descans, 40-38.

Tercer quart nefast

El Madrid va començar el tercer període amb un parcial d’11-2 que va disparar la renda local (51-40). Perdut en el joc, l’equip blaugrana va tancar un tercer quart molt fluix a nivell ofensiu amb un desavantatge de 16 punts (68-52). Un triple de Doncic des de la seva pista va ser la sentència psicològica. La màxima renda local va ser de 21 punts. Joan Carles Navarro i Pierre Oriola van encomanar la seva actitud a un Barça Lassa que va lluitar fins al final per reduir la diferència.

El Barça Lassa tancarà l’any jugant contra l’Herbalife Gran Canària (diumenge 17), l’Unicaja (dimecres 20), el Baskonia (divendres 22), el Khimki (divendres 29) i el Montakit Fuenlabrada (diumenge 31).