Misc 20/10/2020

El Joventut no perd pistonada a l'Eurocup (92-78)

La Penya es manté invicta a la competició europea

Xabi López-Arostegui

BadalonaGairebé 40 anys després de protagonitzar una memorable final de la Korac al Palau Blaugrana, el Joventut i l’Umana Reyer de Venècia es van retrobar sobre el parquet del Palau Olímpic de Badalona. La Penya va aconseguir la victòria (92-78) i es manté invicta en una Eurocup en què ja acumula quatre triomfs. Carles Duran va llegir perfectament un partit que els seus jugadors van madurar a poc a poc.

El Joventut va passar-se molt bé la pilota i va aconseguir divuit assistències. Ante Tomic, que va arribar a 28 de valoració en només 20:57 minuts, Xabi López-Arostegui i Pau Ribas van tenir un protagonisme destacat. L’equip verd-i-negre va anar de menys a més. Després d’una primera meitat massa irregular en què va arribar a tenir un desavantatge de vuit punts (28-36), el conjunt badaloní va ser capaç d’oferir un rendiment sòlid contra un rival que va patir per aturar les transicions dels locals. Tan ple de qualitat com mancat d’esperit col·lectiu, l’Umana Reyer de Venècia es va rendir massa aviat. La seva imatge va ser dolenta i la defensa zonal mai va aconseguir generar problemes en la mobilitat de pilota del rival.

Kyle Kuric

Energia per al clàssic (87-60)

A tres dies del clàssic, el Barça es va desfer de l’Acunsa GBC (87-60) en el partit ajornat de la quarta jornada de la Lliga Endesa. Sarunas Jasikevicius va tenir les baixes de Nikola Mirotic i Víctor Claver i va descartar Cory Higgins perquè l’escorta pogués descansar. Artem Pustovyi i Brandon Davies, que van anotar 15 punts cadascun, van ser els màxims anotadors en una tarda en què Àlex Abrines va celebrar els seus 200 partits a l’ACB i en què joves com Sergi Martínez, Leandro Bolmaro i Brancou Badio van disposar de minuts de joc.