El Barça Lassa pateix el que no està escrit per superar la Penya

El partit, amb aroma de derbi clàssic, es resol a la pròrroga (94-92)

i
àlex Gozalbo

BarcelonaEl Barça Lassa va superar un combatiu Divina Seguros Joventut en un partit amb aroma de derbi clàssic que es va resoldre a la pròrroga (94-92). L’equip blaugrana, que continua invicte a la Lliga Endesa, es va veure obligat a recuperar un desavantatge de 15 punts contra una Penya que va competir molt bé al Palau Blaugrana. El duel va ser una delícia i va estar ple de girs de guió imprevistos. Kevin Pangos, que va aconseguir amb 32 punts el seu rècord personal, va ser l’heroi local. El paper de Kevin Seraphin en el temps extra també va ser decisiu.

Svetislav Pesic va recuperar Ádám Hanga, que va reaparèixer després de quatre mesos d’absència per lesió. El tècnic no va inscriure Ante Tomic i va deixar sense jugar Pierre Oriola. “Els dos equips hem fet un bàsquet atractiu i nosaltres hem tingut més sort. Hem fet alguns experiments i hem donat oportunitats a gent que s’ho mereixia”, va dir el serbi.

“Hem jugat de tu a tu a un equip d’Eurolliga. Hem defensat al límit i ens hem passat molt bé la pilota. Quan estàvem 10 punts per sota, hem tret el gen competitiu d’aquest club. No hem tingut sort i a la pròrroga podia haver guanyat qualsevol. Estem tristos, però el partit d’avui ens ha d’ajudar a seguir creixent. Perdre no ens agrada i no estem contents, però hem jugat molt bé a bàsquet”, va analitzar Carles Duran, que va recordar l’aposta que el seu club fa pels jugadors del planter.

La posada en escena de la Penya va ser brillant. L’equip verd-i-negre va aprofitar el seu encert en el tir de tres punts per dominar el ritme de la primera part del partit. Un parcial de 0-16 li va permetre construir-se una renda de 15 punts (14-29). La reacció local va arribar en l’últim tram del segon quart, quan el conjunt blaugrana va capgirar el marcador gràcies a un parcial de 26-9 (40-38).

Kevin Pangos va prendre la iniciativa en el joc a l’inici del tercer quart. El Barça va creure tenir el partit controlat quan va aconseguir una renda de 10 punts (55-45), però el Divina Seguros Joventut va reaccionar amb mentalitat guanyadora i va empatar el marcador (55-55). Un esforç majúscul va portar l’equip verd-i-negre a arribar als últims segons amb opcions de victòria. Un triple de Luke Harangody va empatar el partit a nou segons del final (81-81). “Hauríem d’haver fet falta”, va reconèixer Pesic. Pangos, que va estar taponat per Shawn Dawson, i Kyle Kuric, que va fallar un triple, no van poder evitar la pròrroga.

El ‘challenge’, decisiu al Palau

Amb 91-89 es va produir una acció clau, ja que, després d’una acció dubtosa, els àrbitres li havien donat la pilota a la Penya, però el Barça Lassa va demanar un challenge i la revisió de l’ instant replay li va donar la raó a l’equip blaugrana, canviant la decisió inicial dels jutges. En el següent atac Seraphin va anotar i l’equip blaugrana va trencar l’intercanvi de cistelles, obrint una escletxa de quatre punts.

Tot i això, el Divina Seguros Joventut va saber renéixer una vegada més i va disposar de les seves oportunitats per endur-se la victòria del Palau Blaugrana, on 6.045 espectadors van veure el derbi català en directe. Nico Laprovittola va fallar un tir en un últim atac visitant que va estar a punt d’enviar el partit a la segona pròrroga. “Algunes vegades s’equivoca, però és un crac”, va recordar Duran, que va elogiar el seu director de joc. Dawson (20 punts), Conor Morgan (19 punts i Laprovittola (12 punts i 10 assistències) van ser els jugadors de la Penya més destacats.