Misc 31/05/2019

Segona meitat elèctrica (87-61)

El Barça Lassa acaba amb la resistència del Divina Seguros Joventut en un duel amb molta tensió

Marko Todorovic i Artem Pustovyi

BarcelonaAvisat per les derrotes del Kirolbet Baskonia i el València Basket com a locals, el Barça Lassa no va badar contra un competitiu Divina Seguros Joventut i es va endur la primera victòria en la eliminatòria catalana dels quarts de final de la Lliga Endesa (87-61). Després d’una primera meitat igualada, l’equip blaugrana va assegurar-se el triomf en una segona meitat molt tensa en què Svetislav Pesic va ser expulsat en rebre dues tècniques. La reacció dels seus jugadors, però, va ser notable i la Penya es va quedar sense energia.

Ricky Rubio, exjugador dels dos equips, va presenciar en directe el partit jugat al Palau Blaugrana. El Barça Lassa va anotar 29 punts en un primer quart en què va exhibir una gran eficàcia anotadora. La posada en escena de l’equip blaugrana va tenir molta credibilitat i li va permetre construir-se una diferència d’onze punts contra el Divina Seguros Joventut (31-20). La reacció de l’equip verd-i-negre va arribar des de la defensa. La Penya va apostar per jugadors físics com Nobel Boungou Colo i va desgastar els directors de joc dels locals. El conjunt culer, que va perdre moltes més pilotes del que és habiual, tan sols va ser capaç de sumar 6 punts (tres cistelles en joc) durant el segon període i el partit va arribar completament viu al descans (35-31).

La segona part va tenir tots els ingredients dels grans duels històrics entre els dos equips catalans. Després de l’expulsió de Pesic per protestar una falta d’Ádám Hanga sobre Nico Laprovittola, el Barça Lassa va desgastar un Divina Seguros Joventut que va acabar exhaust. La Penya va tenir problemes per igualar el nivell físic de l’equip blaugrana, que va aconseguir una renda definitiva de 27 punts (77-50). El conjunt verd-i-negre es va veure obligat a acabar el partit amb Thad McFadden com a base ja que Laprovittola, que se les va tenir amb Thomas Heurtel, va ser eliminat per cinc faltes personals i Neno Dimitrijevic va patir una lesió al genoll dret.

Heurtel va anotar 17 punts, però la clau de la victòria local s’ha de buscar en la defensa de jugadors com Hanga i Claver, que van produir un desgast molt gran en els rivals del Divina Seguros Joventut.

L’eliminatòria viatjarà ara al Palau Olímpic de Badalona, on diumenge (19 hores, #Vamos) es disputarà el segon partit. L’última vegada que el Barça Lassa va visitar el Divina Seguros Joventut l’enfrontament va acabar amb victòria local.

L’Unicaja s’avança (78-85)

L’Unicaja va superar el València Basket a la Fonteta (78-85) i es va situar a una victòria de les semifinals. Dragan Milosavljevic (28 punts) va ser el jugador més destacat del conjunt malagueny en un dia en què els locals no van estar encertats en el llançament exterior.