BÀSQUET - LLIGA ENDESA
Misc 08/06/2018

El cor del Barça Lassa encara batega (67-65)

Dues accions defensives permeten a l’equip blaugrana evitar l’eliminació

BarcelonaEl cor del Barça Lassa encara batega. No ho fa amb la mateixa fiabilitat que a la Copa del Rei, però continua funcionant. L’equip blaugrana va salvar ahir el primer match ball contra el Kirolbet Baskonia (67-65) i va forçar el quart partit de la semifinal de la Lliga Endesa. A l’espera de temps millors, dues accions defensives de Víctor Claver i Thomas Heurtel van sentenciar un partit de màxima dificultat contra un rival basc que volia sentenciar per la via ràpida.

Pesic va poder fer jugar Petteri Koponen, però va seguir amb les baixes de Pau Ribas i Pierre Oriola, dos dels jugadors que han sostingut l’ànima de l’equip durant bona part de la temporada. Com va fer dimecres, el tècnic serbi va canviar de posició alguns dels seus jugadors per intentar dissimular l’absència dels dos catalans. Aquesta vegada el Baskonia portava més ben treballada la resposta, però l’equip basc no va tenir la mateixa eficàcia que a Vitòria.

La primera meitat va ser molt igualada i les defenses dels dos equips van permetre poques alegries al rival (31-33). L’equip local va donar la sensació d’oferir el màxim de les seves possibilitats actuals, mentre que el conjunt visitant tenia un marge de millora molt més evident.

El Barça Lassa va passar per moments molt delicats. Un dels pitjors va arribar quan el Baskonia va establir una renda de quatre punts durant el tercer període (37-41). La reacció va arribar en forma d’un parcial de 8-0 que va tranquil·litzar un Palau Blaugrana que ahir va tornar a empènyer amb força (45-41). En qualsevol altre moment de la temporada l’equip blaugrana hauria aprofitat aquesta inèrcia per agafar embranzida, però la situació actual no li permet accelerar com voldria. Tres partits en cinc dies l’han deixat exhaust, així que el duel va arribar empatat als últims quatre minuts (57-57).

Sense jugadors especialment inspirats en atac i amb la bateria d’energia sota mínims, el partit es va decidir en defensa. Dues recuperacions de pilota de Víctor Claver, un home que ahir va tenir una incidència clau que no es va veure reflectida en les estadístiques, i Thomas Heurtel van evitar que el Baskonia anotés en un tram final apassionant en què el Barça Lassa va tenir la sort de cara.

El quart partit de la semifinal es disputarà demà (18.30 h, #0) al Palau Blaugrana. Si el Barça Lassa torna a guanyar l’eliminatòria es decidiria dimarts (21.00 h, Movistar Deportes 1) al Buesa Arena de Vitòria.

Sito Alonso, a Zagreb

Mentre s’estava jugant el partit entre el Barça Lassa i el Kirolbet Baskonia, el KK Cedevita va anunciar el fitxatge de Sito Alonso. L’exentrenador culer ha signat un contracte per a les tres pròximes temporades (2+1).