SITUACIÓ ECONÒMICA
Esports 22/02/2013

El copagament arriba a les seleccions d'hoquei herba

Els jugadors de categories inferiors hauran de pagar per competir

Pol Frias / Nuria García
2 min
El copagament arriba a les seleccions d'hoquei herba

BarcelonaLa crisi econòmica fa que clubs, federacions i tothom hagi de buscar solucions per continuar endavant. Aquesta setmana la Federació Espanyola d'Hoquei Herba anunciava que, després de la "reducció de les subvencions", havia d'adoptar mesures. I una és aplicar el copagament de les despeses per a les seleccions espanyoles de formació (sub-16, sub-18 i sub-21). Així, segons aquesta mesura, un jugador que disputi el Mundial sub-21 a l'Índia al desembre haurà de pagar més de 1.000 euros (80 euros per cadascuna de les tres concentracions i 865 euros pel Mundial). Els clubs, però, no estan gaire d'acord amb la decisió. L'any passat, quan la selecció sub-18 va anar a Holanda, ja van haver-hi problemes econòmics i van ser els pares els que es van organitzar i van pagar part del viatge. Ara doncs, l'anècdota de l'any passat s'ha fet norma.

"Preferim fer això abans que renunciar a disputar competicions internacionals", explica Marc Sala, vicepresident de la Federació Espanyola d'Hoquei Herba. Malgrat que això pot comportar que alguns jugadors no puguin afrontar les despeses, Sala assegura que des de la Federació s'encarregaran que "tots els jugadors que siguin seleccionats hi puguin anar, ja que, en cas que algun nano tingués problemes per pagar-ho, se l'ajudaria". Però els clubs no estan tan d'acord amb aquest punt. "Només hi aniran els que tinguin diners. La Federació intentarà que ningú es quedi fora, però serà complicat", apunta Ignasi Nani Escudé, director tècnic de l'Atlètic Terrassa. Pablo Sánchez, president de la secció d'hoquei del RC Polo, creu que això pot afectar els seleccionadors. "Ara tenen llibertat per escollir els jugadors, ¿però ara què passarà amb el porter suplent si no juga? Jo sóc el pare i si, després d'haver pagat, el meu fill no juga, jo m'emprenyo". Josep Miquel Colomé, vicepresident del CD Terrassa i pare d'Anna Colomé, una de les jugadores que ha anat convocada amb la selecció espanyola, apunta: "Han reduït les llistes de convocats de 18 a 16 jugadors. Cadascú farà el que podrà, però la majoria farem el sacrifici".

El vicepresident de la Federació considera que això no afectarà el nivell de l'equip, perquè "hi ha federacions d'altres països, com Bèlgica, en què fa anys que es va aplicar aquesta mesura i són molt competitives".

Renunciar abans que pagar

Totes les federacions han vist retallades les subvencions que rebien i algunes han decidit renunciar a algunes competicions. Per exemple, la de patinatge i la de natació han pres aquesta mesura. Tot i això, la Federació Espanyola de Ciclisme va anunciar que no podia afrontar les despeses del Mundial de ciclocròs i, com que tres ciclistes hi van voler anar, en van assumir les despeses.

stats