La condició de Messi per renovar: tornar a sentir-se favorit a Europa

L’argentí i Cristiano Ronaldo, fora dels quarts de la Champions per primer cop en 16 anys

3 min
Jordi Alba felicitant Leo Messi després del gol que l’argentí va fer dimecres a París a la tornada dels vuitens de final de la Champions.

BarcelonaDesprés de tres anys consecutius marxant de la Lliga de Campions impotent i amb el cap cot, Leo Messi dimecres va mantenir l’espurna fins al minut 90 tot i acabar eliminat igualment. Amb un golàs (i un penal fallat que podria haver posat més nerviós el PSG), l’argentí va formar part de la caiguda amb honors que els culers van protagonitzar al Parc dels Prínceps, una desfeta que reforça l’equip de cara al que queda de Lliga i que, segons com, podria ser l’última del 10 a la Champions vestit de blaugrana. Si el comiat acaba sent aquest, tindrà un regust positiu per la imatge de l’equip, però serà amb l’objectiu de l’orelluda més lluny que mai en els últims 14 anys, ja que l’última eliminació del Barça als vuitens de la Champions va ser el 2007. Aquest curs el de Rosario comparteix la pena amb Cristiano, que dimarts també va fracassar amb el Juventus davant del Porto. Cal viatjar fins al 2005 (un amb 18 anys, l’altre amb 21) per trobar una edició de la màxima competició sense la presència de cap dels dos a la ronda de quarts. Efectivament, Europa assisteix al final d’una era.

Amb tot, Messi, que al juny complirà 34 anys, continua amb ganes de seguir competint al primer nivell i, si pot ser, de no quedar-se sense Champions a principis de març. Acaba contracte el 30 de juny i, segons ha pogut confirmar l’ARA a través del seu entorn, el primer que farà en clau de futur és escoltar la proposta del nou mandatari blaugrana, Joan Laporta, i del que serà el seu home fort en matèria esportiva, Mateu Alemany. La bona relació que té amb el president electe convida a un cert optimisme i segur que ajudarà a enfocar les converses. Però aquest clima positiu no esborra els dubtes que, d’entrada, el 10 té amb les possibilitats reals del club per refer la plantilla a curt termini i tornar-la a convertir en una de les candidates a guanyar la Copa d’Europa.

Messi té assumit que, jugui on jugui la temporada que ve, ho farà cobrant menys diners dels que ha guanyat els últims anys gràcies al contracte milionari que va signar a finals del 2017 amb Josep Maria Bartomeu. Per decidir si renova o marxa no es guiarà per l’oferta econòmica que li faci el Barça o qualsevol dels equips que estan pendents de la seva situació professional, sinó pel projecte esportiu que li venguin. Quan dubta de la viabilitat del club blaugrana és sobretot en aquests termes. És a dir, li preocupa molt més que Laporta i la resta dels gestors puguin fer caixa per poder fitxar futbolistes diferencials que no pas continuar tenint el contracte més alt del món de l’esport. Una màxima, insisteixen en el seu entorn, que val igualment per a la resta de clubs que es plantegin el seu fitxatge, des del PSG fins al Manchester City.

Malgrat el compte enrere, Messi no té pressa per comunicar una decisió. Està centrat en el desenllaç d’una temporada en què l’equip pot aixecar una Copa del Rei i disputar la Lliga. Ara bé, tant ell com el seu pare esperen que Laporta i la seva junta prenguin possessió per tenir-hi les primeres converses i conèixer el marge d’actuació del club en els pròxims mesos en matèria d’inversió esportiva. En paral·lel, els seus advocats s’estan assessorant amb penalistes per estudiar l’enfocament de la demanda per la revelació del seu contracte. Messi demandarà segur El Mundo, però encara no sap com hi implicarà les que, segons ell, són les úniques persones que tenien coneixement del contingut del seu acord amb el Barça: Josep Maria Bartomeu, Carles Tusquets, Òscar Grau i Román Gómez Ponti.

stats