LLIGA DE CAMPIONS
Esports 22/11/2012

La condemna de perseguir Messi

Toni Padilla
2 min
UNA FEINA COMPLICADA  Insaurralde, amb el dorsal número 2, intentant aturar Messi durant el partit entre l'Spartak i el FC Barcelona a Moscou.

MOSCOU / BARCELONALionel Messi sembla destinat a convertir-se en el màxim golejador de la història de la Lliga de Campions. Després d'igualar els 56 gols de Ruud van Nistelrooy, està a només 15 gols dels 71 que va marcar Raúl, l'home que defensa el títol de màxim golejador de la història de la competició.

Quan sona l'himne de la Champions Messi eleva el seu futbol. L'argentí ja porta quatre temporades com a màxim golejador de la competició i l'any passat en va fer 14, la xifra més alta que ha aconseguit un futbolista. Amb els dos gols marcats a Moscou Messi segueix enduent-se els titulars de manera merescuda a mesura que el Barça camina amb pas ferm per Europa.

Les estadístiques de l'argentí fan por, com la dels 80 gols en un sol any. Per als adversaris no és gens fàcil intentar aturar Messi, en part per la seva capacitat de trobar solucions i en part perquè dedicar molts homes a un sol home és un mal negoci contra el Barça. "Si situem dos o tres homes sobre Messi i no rep cap pilota no hauré solucionat gaire cosa, ja que llavors Iniesta o Cesc tindran llibertat i ens faran mal", admetia el tècnic Jorge Jesús, del Benfica. Unai Emery, de l'Spartak, afirma: "El Barça és un equip que excel·leix, i Messi és la icona. És el millor jugador del món, ja sigui per estadístiques o xifres".

Si els tècnics pateixen Messi a la banda, sobre la gespa el pateixen jugadors que no saben gaire bé què fer, com tres defenses dels rivals del Barça a la Champions consultats per aquest diari. "No pots aturar Messi amb faltes, ja que al final acabaries expulsat. No s'espanta. És realment molt ràpid, reacciona abans que els altres. Quan te n'adones ja ha fet un moviment que et deixa per darrere. I no és només la velocitat quan corre, és la velocitat quan decideix", admet Ezequiel Garay, del Benfica. L'internacional argentí, nascut a Rosario com Messi i format al mateix club, el Newell's Old Boys, té una gran relació amb Messi. "Vaig jugar amb ell a la selecció sub-20. Ja era el millor, però va millorant. Llegeix els partits i sap on s'ha de posar per fer mal quan el tapem bé prop de l'àrea", admet.

Juan Insaurralde, de l'Spartak, comenta: "M'ha sorprès com a persona. No el coneixia però m'ha tractat com si fóssim amics. Però jugant no té pietat. Et força a sortir de la defensa però si no ho fas t'encara i en velocitat et pot trencar la cintura. És un malson, et despistes un segon mirant un altre rival i ell ja t'ha guanyat un metre".

Finalment Emilio Izaguirre, el lateral hondureny del Celtic, opina: "Messi et fa mal en jugades individuals però sap moure's molt bé en atac. Ara et cau a la banda, ara és entre els centrals, ara el tens al mig del camp. Amb el seu estil de joc i envoltat de tants bons jugadors, et desordena molt la defensa. Costa molt estar centrat els 90 minuts, i si et distreus un segon et crea perill". En preguntar-los si és el millor jugador de la Champions, tots tres ho tenen clar: "Si, Messi és el millor".

stats