MERCAT DE FITXATGES
Esports 16/07/2011

Un compàs d'espera que s'està fent etern

Alexis continua a un pas de fitxar pel Barça, però el club no acaba de tancar els serrells amb l'Udinese. I també s'allarguen les negociacions per Cesc, que ja han donat pas a una guerra de declaracions.

Martí Molina
2 min
Alexis Sánchez espera que els dos clubs resolguin el seu futur mentre disputa la Copa Amperica amb la selecció de Xile.

Barcelona.El mercat de fitxatges blaugrana està en compàs d'espera. El club té clares algunes de les operacions d'aquest estiu, tant pel que fa a les incorporacions com a les baixes. Però no s'acaben de completar. La incorporació d'Alexis es preveu imminent. I la seva arribada desbloquejaria la sortida de Bojan Krkic al Roma, que ja està totalment acordada i que s'oficialitzarà quan el club blaugrana s'asseguri la incorporació del davanter xilè per donar el vistiplau definitiu a la marxa del jugador de Linyola.

Pel que fa a les negociacions, ahir no hi va haver novetats a les oficines del Camp Nou. El fitxatge del davanter Alexis Sánchez continua pendent que el Barça i l'Udinese es posin d'acord amb la xifra del traspàs. Els dos clubs ja havien tancat un acord inicial per 26 milions més 11 de variables. Però a última hora els italians van voler augmentar la part fixa i reduir l'altra. Ahir, això continuava sent l'últim serrell.

D'altra banda, Cesc Fàbregas també espera que el Barça i l'Arsenal es posin d'acord pel seu traspàs, en unes negociacions que es preveuen molt llargues. Tanmateix, i a l'espera que s'arribi a una resolució definitiva, des dels clubs ja han començat una guerra dialèctica, en què cadascú defensa els seus interessos amb dents i ungles. Un dels últims a fer-ho va ser Arsène Wenger.

A l'entrenador de l'Arsenal no li va agradar gens que el blaugrana Xavi Hernández digués que "Cesc està patint perquè vol venir". De fet, des del club gunner fins i tot s'havien plantejat denunciar aquestes declaracions a la UEFA, però ahir Wenger va explicar que no emprendran cap acció. Tanmateix, el tècnic va reiterar que el migcampista havia "estat irrespectuós", i va afegir: "Si hi ha una negociació entre dos clubs, no crec que sigui bo que surtin jugadors i en parlin. Lamentablement, en aquest cas ja ha succeït un parell de vegades". Unes opinions que, de moment, no han tingut resposta per part blaugrana.

D'altra banda, ahir Johan Cruyff va posicionar-se a favor de l'Arsenal en recordar que "Cesc té contracte amb el club anglès per molts anys" i que això "és responsabilitat del jugador". L'exentrenador del Barça va considerar "lògic" que Wenger vulgui retenir el jugador, i va assegurar: "Aquí faríem el mateix si un club volgués fitxar, per exemple, Messi".

stats