EL PARTIT DE L'ARGENTÍ
Esports 09/05/2011

El col·lectiu per sobre de l'ego

Els quatre gols de Ronaldo a Sevilla posen en perill que Messi sigui el màxim golejador de Primera. Però l'argentí, en lloc de pensar en això, va treballar per a l'equip i ni tan sols va xutar entre els tres pals.

Toni Padilla
2 min
Lionel Messi, en un dels pocs intents que va tenir de xutar a porteria ahir.

BARCELONA.Només en els últims minuts del partit l'actitud dels jugadors del Barça va canviar una mica. Si durant tot el matx els homes de Pep Guardiola havien picat pedra com a col·lectiu per sumar tres punts vitals i poder ser campions ben de pressa, els jugadors van començar a buscar instintivament Messi a mesura que era prou clar que la victòria al derbi no perillava. Immers en un duel obert amb Cristiano Ronaldo per ser el màxim golejador de Primera Divisió -el madridista ha marcat 33 gols després dels quatre que va fer al Sevilla, i l'argentí n'ha fet 31-, Messi va aparcar les lluites de títols personal per donar-ho tot pels seus companys. Ahir tocava guanyar, i la resta era secundari.

Llest, treballador i desequilibrant, Messi no va xutar ni un sol cop entre els tres pals. Ho va provar amb algun xut aïllat desviat, però va preferir endur-se rivals per alliberar de pressió els companys. Cristiano Ronaldo, 24 hores abans, havia xutat un munt de cops a porteria -més de deu-, i havia marcat quatre gols. Els va celebrar tots, conscient que ara mateix només pot celebrar un cosa fins que acabi la temporada: guanyar el premi Pitxitxi . Messi, en canvi, pot guanyar la Lliga i la Lliga de Campions, tot i que també podria afegir-hi el seu premi al màxim golejador de Primera per segon any consecutiu.

El primer que va voler agrair públicament l'esforç fet per Messi va ser, evidentment, Pep Guardiola, que va comentar: "La primera part que ha fet Messi ha estat de bojos. Ens ha donat desequilibri. Si hagués tingut ganes de marcar no hauria fet les assistències que ha fet. És una de les millors parts que li recordo. És el jugador més determinant que tenim i el necessitem per guanyar la tercera Lliga. Ell és un golejador, com David. Viuen del gol i això és el que volen fer".

Lògicament, dins del vestuari del Barça a tothom li agradaria que Messi superés Cristiano, i per això al final del partit ell va xutar una falta i va gaudir de la col·laboració de l'equip. "És un jugador increïble, ens ajuda molt", deia Xavi al final. Guardiola, per la seva part, admetia que hi ha futbolistes que són diferents, cosa que dóna més mèrit a l'actitud sacrificada de Messi: "En Leo juga per fer gols i per fer guanyar el seu equip. Si aconsegueix marcar, bé, i si no, doncs també. El que importa que ens donin la copa. Ell sap que està disputant-s'ho amb un jugador com Cristiano Ronaldo, són dos jugadors que mengen a part. Però sap que ens ha ajudat a arribar a la final de Champions i seguirà jugant fins al final per intentar marcar gols".

La intuïció futbolística

Messi seguirà jugant fins al final, i Guardiola no li haurà de dir gaires coses. De fet, el de Santpedor admetia ahir: "En Leo és un jugador molt intuïtiu. Ell ja sap per si sol què ha de fer. Li pots suggerir per on es pot moure per tenir més espais. Però ell és intuïtiu i li pots deixar fer el que li sembli". I el que li va semblar ahir va ser ajudar l'equip.

stats