FILOSOFIA BLAUGRANA
Esports 17/10/2011

El colíder de Segona té el segell de La Masia en tota l'estructura

Quatre jugadors, els dos entrenadors, el director esportiu, el director del futbol base i el directiu de l'àrea esportiva del Sabadell han passat per La Masia. El colíder de Segona té ADN Barça.

A.s.
2 min
Lluís Carreras durant un entrenament del Sabadell.

BarcelonaSempre que hi ha un equip de futbol que acaba de pujar a la categoria i comença la temporada com un tro crida l'atenció, i si aquest equip és català, encara més. El Centre d'Esports Sabadell està sent la revelació de l'inici de curs a Segona Divisió per mèrits propis, ja que després de vuit jornades és colíder empatat a 19 punts amb l'Hèrcules, un dels candidats ferms a l'ascens. El secret de l'èxit no l'expliquen pas, però els seus responsables admeten que el fet que tothom al club vegi el futbol de la mateixa manera i tingui la mateixa filosofia de joc hi ajuda molt. I quina és aquesta filosofia? Doncs la del Barça, la que van aprendre tots ells a La Masia de les Corts.

En aquest Sabadell hi ha quatre jugadors formats al planter del Barça: Jesús Olmo i David Bermudo al darrere, Albert Puigdollers com de cervell de l'equip al mig del camp, i Manolo Lanzarote a l'extrem. A la banqueta hi ha dos exjugadors de La Masia i del primer equip: Lluís Carreras com a entrenador principal i el petit dels germans Garcia Junyent, el Roger, d'ajudant. A la direcció esportiva hi ha un altre producte del planter, Xavi Roca, que abans de retirar-se va jugar uns anys al Sabadell, i com a directiu responsable de l'àrea esportiva hi ha el Genís, el mitjà dels Garcia Junyent. Genís Garcia, quan va deixar el Barça B va fitxar per l'equip de la seva ciutat i quan es va retirar nou anys després va integrar-se a la directiva. Finalment, el director esportiu del futbol base és David Pirri Almazán, que també va passar per La Masia.

Company de Guardiola

Xavi Roca assegura que cap d'ells era amic abans de coincidir al Sabadell -menys el Genís i el Roger, òbviament- ja que tots són de generacions diferents a La Masia, però el que els uneix és el gust per la mateixa manera d'entendre el futbol. Així, a partir de l'arribada de Genís Garcia a la directiva, a poc a poc es va anar incorporant la resta del cos tècnic per afinitat futbolística. L'última peça de l'engranatge va ser l'entrenador, Lluís Carreras, que feia poc que s'havia retirat del futbol i tot just tenia un any d'experiència a les banquetes com a tècnic de l'Alabés B a Tercera. El perfil de Carreras era semblant al de Guardiola, l'home de moda aquell estiu del 2010, i tot i que van ser companys d'habitació a La Masia durant molts anys, el tècnic del Sabadell ha intentat fugir sempre de les comparacions, que sap que les acabarà perdent totes. Malgrat allunyar-se'n, Carreras, com Guardiola, va aconseguir l'ascens el seu primer any a la banqueta, i ara té el Sabadell líder en el segon curs, mentre que el de Santpedor va aconseguir el triplet. Guardiola en dos anys al Barça va començar a quedar-se calb, i a Carreras li estan sortint més cabells blancs que abans. El temps dirà quan acabaran les comparacions.

stats