Barça

Les 3 claus del Leganés-Barça

La pilota aturada desencalla l'equip en un mal partit ofensiu dels blaugranes

El Barça capgira el marcador contra el Leganés (1-2) i aconsegueix sumar els tres punts, després d'un partit fluix dels blaugranes.

Un partit farinós

El Leganés s'ha parapetat al seu camp, protegit en un 5-4-1 espès. El partit tenia tota la pinta de ser farragós, incòmode, dur.

Contra això el Barça (disposat d'inici en un 4-2-3-1 que donava protagonisme als quatre atacants, Messi, Suárez, Griezmann i Dembélé) no ha sigut capaç de posar-hi ritme i des del primer minut ha pecat d'afegir grumolls a l'escenari. La circulació ha sigut lenta i el posicionament, massa tímid. A Wagué i Junior els ha costat agafar profunditat, els centrals no empenyien endavant i hi havia massa jugadors demanant la pilota fora del perímetre madrileny.

Sense espais per desmarcatges, s'ha abusat del joc al peu.

L'aportació dels de darrere

Era difícil rebre entre línies i costava treure avantatge a l'esquena del Leganés. Hi havia pocs espais. Potser per això (i per l'amenaça d'En-Nesyri) el Barça s'ha desplegat amb reserves, com si no volgués enganxar-se contra el bloc rival. Per no xocar contra el mur, ni se l'ha esquerdat.

Les incorporacions de Wagué eren solitàries i ni la permuta entre Dembélé i Griezmann ha millorat el context. La via d'oxigen passava per les conduccions de Piqué, però el central barceloní s'ha ofegat des d'una posició endarrerida i massa centrada.

A remolc i a pilota aturada

Que el Leganés s'avancés ha complicat el panorama. En-Nesyri ha tret suc de la falta de tensió defensiva del Barça, que ha donat segons i metres a Rubén Pérez i Roque Mesa per construir una jugada que deixa malament la pressió postpèrdua, el cos a cos de Júnior, la interpretació d'Umtiti i l'un contra un de Piqué.

A remolc ha sigut més difícil estar (o semblar estar) fresc. Els retocs s'han limitat a afegir l'empenta i caos d'Arturo i a esperar alguna genialitat.

I ara només es troben a pilota aturada, com s'han marcat 6 dels últims 7 gols.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF