Misc 17/02/2018

Les 3 claus de l'Eibar-Barça

Mendilibar fa espès l'inici de joc blaugrana i deixa espais al darrere per obligar el Barça a córrer

Un quart d'hora de suflé

Ha sigut literal: calia aguantar el primer quart d'hora de l'Eibar per començar a jugar. L'equip local ha sortit amb l'energia esperada, mirant d'ofegar el Barça a la seva sortida amb una pressió altíssima i idees molt clares en atac.

L'Eibar pressiona ben amunt per dificultar l'inici de joc de Ter Stegen

Les primeres cinc accions han sigut cinc centrades a l'àrea.

El perill en centrades de l'Eibar s'ha multiplicat al principi

Mendilibar tenia el que volia, el seu equip instal·lat a l'últim terç del camp i el Barça no podia amagar la incomoditat de veure volar la pilota damunt d'una gespa espessa. El Barça ha sobreviscut i al minut 16 ha respirat.

Sortir de la dinàmica i del carril

L'angoixant intensitat defensiva de l'Eibar feia difícil que el Barça pogués frenar el joc i domar la possessió. Paulinho era una carta per garantir el control de les segones jugades i, a partir d'aquí, tenir clarividència per progressar amb la pilota assegurada.

Rakitic descarrega sobre Busquets i busca l'acció vertical sobre Messi, en el 0-1

L'habilitat de canviar l'orientació de Rakitic per Busquets ha donat el primer gol al Barça i ha regalat a l'equip un tram central del primer temps de relativa tranquil·litat. Les pèrdues en zones sensibles, però, han anat complicant després el panorama.

Pèrdues de pilota del Barça en zones sensibles

Temptació de córrer, risc de desequilibrar-se

Tot i que el gol l'havia deixat grogui, l'Eibar s'ha vist a la represa un gol per sota en el marcador i ha tornat a accelerar. Mendilibar ha seguit avançant les línies i això deixava uns forats al darrere que sovint també deixaven Messi i Suárez sols per encarar el porter.

L'Eibar deixa espais al darrere i el Barça hi despenja Suárez i Messi

Saber que el segon gol estava a una bona seqüència de passades (i més des de la vermella a Orellana) ha relaxat el Barça, que ha mirat de protegir-se del joc directe local per conservar el triomf i minimitzar el desgast. Ha tocat patir fins al 0-2.